Hlavní obsah

Jeden z nejdražších domů v Británii je na prodej. Stojí přes tři miliardy korun

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z nejdražších domů, které se kdy objevily na trhu s nemovitostmi v Británii, je na prodej. Stojí v samém srdci londýnské čtvrti Mayfair a jeho noví majitelé to budou mít do Hyde Parku coby kamenem dohodil. Ke čtyřpatrovému domu náleží prostorná konírna a garáž s místem pro čtyři limuzíny. A za kolik že je tento dům na skvělé adrese k mání? Za tři miliardy korun!

Foto: Profimedia.cz

Bazén v suterénu připomíná antické lázně.

Článek

V domě s vnitřním prostorem 1735 čtverečních metrů je jedenadvacet pokojů a tomu i odpovídající počet koupelen a toalet. Kromě nich nezanedbatelnou část objektu zabírá společenský prostor, jenž je přístupný pomocí moderního skleněného výtahu.

V domě je velká vstupní hala, dva přijímací pokoje, jídelna, obývací pokoj, několikero schodišť a v suterénu nechybí ani bazén.

Foto: Profimedia.cz

Cihlový řadový dům přijde nového majitele na 90 miliónů liber. To je v přepočtu na více než tři miliardy korun. Zájem se očekává z celého světa.

Dům v roce 1749 postavil Benjamin Timbrell, architekt-samouk. Prvním obyvatelem domu byl sir Abraham Hume (1703–1772). Poté následovaly další, pro Brity významné osobnosti, včetně vévody a vévodkyně z Devonshiru.

Foto: Profimedia.cz

V domě je několikero schodišť.

Foto: Profimedia.cz

Luxus na každém kroku: V domě nechybí ani moderní prosklený výtah.

Podle údajů realitních agentů činí roční náklady na provoz takto velkého sídla v centru Londýna čtvrt miliónu liber, což je 8,3 miliónu korun. Největší část této sumy putuje na pojištění, zabezpečení a platy zaměstnanců.

Zainteresovaní odborníci očekávají, že zájem o tuto jedinečnou nemovitost projeví nejen Britové, ale i bohatí lidé z celého světa.

Foto: Profimedia.cz

Jedna z jídelen v domě.

Foto: Profimedia.cz

Jedna z četných ložnic v domě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám