Hlavní obsah

Domeček pro děti na zahradu vypadá jako opravdový dům

Novinky, nes

Když se rodina rozhodne pořídit dětem na zahrádku domeček, obvykle nakonec končí s více či méně povedeným přístřeškem z plastu. U některých se otevírají dvířka nebo okénka, sem tam je možné najít uvnitř i malý sporák. Plastový. To manželé McDonoughovi z britského Shrivenhamu v oxfordském hrabství se rozhodli pro zcela jinou ligu a před jedenácti lety svým dvěma malým vnučkám pořídili miniaturní, plně zařízené stavení v pseudotudorovském stylu.

Foto: Profimedia.cz

Dětský zahradní domek vypadá tak reálně, že některé zájemce o koupi skutečného domu zmátl.

Článek

Koupili jej od původních majitelů, z nichž muž, tesař, byl právě autorem domku. Vytvořil jej do nejmenších detailů. Miniaturní stavba má regulérní doškovou střechu a je rozdělena na přízemí a první patro. Děti mají uvnitř k dispozici nezanedbatelných 9,5 čtverečních metrů "obytné" plochy.

Foto: Profimedia.cz

Domek lze připojit k vodovnímu řadu a je také elektrifikovaný.

Domeček je vysoký 2,5 m a široký 3,5 metru. Zatímco v horním patře je malá ložnice s postýlkami pro dvě malé princezny, v přízemí je kuchyňka a obývací pokojík. Domek je doveden k naprosté dokonalosti. Lze jej totiž připojit k vodovodnímu řadu a k elektrické rozvodové síti. V kuchyňce pak tedy teče v dřezu voda a po večerech je možné si v domečku svítit.

Foto: Profimedia.cz

V obývacím pokoji je dvojice křesel a starožitně vyhlížející hodiny. Vpravo je malá kuchyňka.

Péče o takové ministavení není ovšem nejlevnější. McDonoughovi například museli nechat vyměnit střechu a nové předoškování je vyšlo na 2500 liber, tedy 83 tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Z přízemí do prvního, podkrovního patra vedou schody s elegantním dřevěným zábradlím.

Manželé po jedenácti letech, když jejich vnučky definitivně odrostly, nabídli domeček k prodeji za 6500 liber, tedy 216 tisíc korun. Opravdovost jeho vzhledu některé kupující zmátla natolik, že se pak u realitního prodejce pídili, proč že je ten roztomilý dům tak strašně moc levný. Vše se vysvětlilo až po upřesnění velikosti dvě tuny vážícího minidomku.

Foto: Profimedia.cz

V podkroví je ložnice se dvamě postýlkami.

Domek se v nabídce realitní kanceláře objevil v listopadu loňského roku a v polovině ledna jej neznámý zájemce koupil. Společnost, jež prodej zprostředkovala, se vzhledem k atypickému charakteru této zakázky rozhodla věnovat vlastní výdělek za její realizaci dětskému hospicu v nedalekém Oxfordu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám