Hlavní obsah

Nejpodivnější dům Skotska je na prodej

Novinky, nes

Za „nejpodivnější dům Skotska” v minulých dnech hned několik britských internetových serverů označilo dvoupatrový zahradní domek, jemuž jeho autor, sochař Ian Hunter, vtiskl podobu zelené čajové konvičky.

Foto: Profimedia.cz

Zahradní stavbu ve tvaru čajové konvičky považují někteří za nejpodivnější dům ve Skotsku. Že by v domovině Lochnesky měli opravdu tak málo podivných staveb?

Článek

Umělec ji vyrobil ze dřeva telefonních sloupů. Do konvičky se vchází padacími dveřmi ukrytými v hubičce. Odtud je cesta do přízemního prostoru. Schodiště vedoucí do patra návštěvník nalezne na protější straně, v držátku. Poklička slouží jako stylový stínící prvek pro dny plné slunce.

Foto: Profimedia.cz

Víčko konvičky funguje jako elegantní parasol.

Ačkoli pořádání čajových dýchánků se nabízí jako hlavní a jediné určení této neobvyklé stavby, existuje ve skutečnosti mnohem víc způsobů, jak a k čemu ji využít. Sám autor ji proměnil na zahradní posezení až po více než dvanácti letech, kdy mu sloužila jako sušírna na dřevo pro jeho výtvory. Stavba je sice elektrifikovaná, ale její tvůrce upozorňuje, že bez dodatečného řádného zateplení by určitě k trvalému pobytu nebyla.

Foto: Profimedia.cz

Sochař Ian Hunter proměnil stavbu v zahradní čajový domek až po více než dvanácti letech jejího používání jako sušírny na dřevo.

Devětapadesátiletý sochař vytvořil již jednu podobnou konvičku v minulosti, ale zničili ji vandalové. Tuto by rád prodal, a proto "Magickou čajovou konvici" nabízí jeden z britských realitních serverů za 10 tisíc liber, což je zhruba 333 tisíc korun. Stavba o průměru 6,5 metrů stojí před Ianovým domkem poblíž vesničky Lilliesleaf a vzbuzuje veselý úsměv na rtech každého, kdo jde kolem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám