Hlavní obsah

Plovoucí dům s panoramatickým výhledem na širé moře působí jako oáza klidu

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O suchozemcích je známo, že jsou mořem v jistém smyslu fascinováni. Nejeden z nás se občas rád zasní a přemítá o tom, jaké by to bylo bydlet někde na pobřeží v lůně tropického ráje. V Singapuru žijící architekt a designér Dymitr Malcew dovedl tyto sny k dokonalosti. Pro francouzskou společnost H2orizon navrhl dům plující volně po moři.

Foto: Profimedia.cz

Takhle nějak vypadá v očích mnoha suchozemců ráj...

Článek

Jeho stěny jsou celé prosklené, takže obyvatelé mají ničím nerušený výhled na přírodní krásy kolem sebe. Žaluzie a zástěny pak vytvoří potřebné soukromí ve chvíli, kdy se dům přiblíží k civilizaci až příliš na dohled.

Foto: Profimedia.cz

Plovoucí dům setrvá na místě jen tak dlouho, jak si to přeje jeho majitel. Když se mu okolí okouká, prostě pluje dál.

Stavba vztyčená na plovoucím pontonu velkorysých rozměrů nabízí zařízení jako kterýkoli jiný dům - dvě ložnice, dvě koupelny, obývací pokoj a kuchyni. Celý dům lze obejít po široké terase obklopující obytný prostor.

Foto: Profimedia.cz

To, co povyšuje interiér domu na luxusní, jsou ničím nerušené panoramatické výhledy do okolí.

Interiér díky proskleným stěnám i díky tomu, že jej nenarušují žádné zbytečné předěly a jiné překážky, působí velice otevřeným, prostorným a vzdušným dojmem. Navozuje pocit absolutního propojení s okolním prostředím. Sám architekt o svém díle píše, že je určeno pro lidi, kteří oceňují svobodu a přírodu začínající hned na prahu dveří.

Foto: Profimedia.cz

Plán plovoucího domu vzešel z pera architekta Dymitra Malcewa.

Předností domu je možnost převézt jej po vodní hladině kamkoli, kde se to zrovna bude majiteli zamlouvat. V momentě, kdy se mu okolní krajina okouká, přemístí se dále. Jak ovšem s jistou dávkou štiplavosti poznamenávají některá zahraniční média, ve chvíli kdy udeří bouře, možná i ten nejzavilejší milovník přírody ještě rád vymění tuto plovoucí skořápku za jistotu souše.

Reklama

Výběr článků

Načítám