Hlavní obsah

Z velkorysého horského apartmánu vznikl druhý domov

Eva s rodinou bydlí v Praze. S manželem si rádi odpočinou od městského ruchu, a proto si pořídili apartmán ve Špindlerově Mlýně. Když byt začali zařizovat, zjistili, že prostor nebude stačit jejich plánům. Přikoupili tedy i vedlejší byt a probouráním obou apartmánů získali nádherný, více než 200 m2 velký obytný prostor, který se stal jejich druhým domovem.

Foto: www.modernibyt.cz

Relaxační zóna ve spa se stropem otevřeným až do krovu. Sofa, konferenční stolek a koberec jsou od značky Paola Lenti a jsou vhodné i pro venkovní použití. Křeslo je od B & B Italia, skříň pod televizi je vyrobena na zakázku z teakového dřeva.

Článek

Apartmán se nachází ve Špindlerově Mlýně. Proč právě zde?

Chtěli jsme si pořídit byt snadno dostupný z Prahy, kde ovšem bude úplně jiná atmosféra. Špindl je naprosto ideální. Nemusí být zima a lyžování, abyste si užili místní atmosféru. I když prší, stačí jít na krátkou procházku s dětmi a připadáte si jako na dovolené. Každý pátek se proto sbalíme a s celou rodinou jedeme do našeho druhého domova. Když jsou prázdniny a pracovní povinnosti nám to dovolí, zůstaneme i déle než na víkend. Odpočineme si zde a načerpáme energii.

Foto: www.modernibyt.cz

Prosklená sauna, jejímž dodavatelem byla firma Aquamarine Spa, je součástí spa, které je splněným snem majitelů.

V jakém rozsahu jste rekonstruovali?

Kupovali jsme novostavbu, ale v konečné fázi nezůstal kámen na kameni. Jednalo se o developerský projekt, ten jsme však zcela předělali, zůstaly pouze obvodové zdi. První byt jsme koupili už ve fázi stavby, proto jsme mohli uplatnit vlastní představu hned na začátku. Druhý byt, který jsme dokoupili a připojili k tomu prvnímu, už byl dokončen podle návrhu developera. Ten jsme samozřejmě museli vybourat a všechno předělat.

Foto: www.modernibyt.cz

Hlavní obytný prostor s rustikální kuchyní z přírodního dubu a cihel je součástí prvního bytu. Pohovka a stolky jsou značky Flexform, hovězí kůže na zemi slouží místo koberce, na zdi je jako dekorace stylizované paroží Moose z překližky.

Začali jste s rekonstrukcí sami, nebo vám od začátku pomáhala designérka Ivanka Kowalski?

Byla hotová kuchyň, krb a koupelny v prvním bytě, tedy zhruba půlka rekonstrukce prvního bytu. Pak už s námi Ivanka spolupracovala až do úplného závěru, tedy koupě a totálního předělání druhého bytu.

Foto: www.modernibyt.cz

Obyvateli dětského pokoje jsou tříletý Jiřík a roční Lucinka. Společnost jim dělají zvířátka na zdi z vintage tapet. Vše potřebné maminka schová do vestavných skříní z bílé lakované kartáčované borovice s originálními úchyty z lana.

Při zařizování interiéru jste měla jasnou představu, jak má byt vypadat, nebo jste nechala Ivance volnou ruku?

Přála jsem si odpočinkový byt s úplně jinou atmosférou, než jaká je v Praze. Představovala jsem si rustikální styl, ale v moderním pojetí. Materiálově jsem měla jasno. Osvětlení v kuchyni jsem si navrhla sama, s Ivankou jsme doladily, kam svítidla umístit, aby bylo vše dobře nasvíceno. V každé fázi rekonstrukce vždy Ivanka přišla s několika návrhy, jak by bylo možné prostor vyřešit, a společně jsme vybraly ten pravý.

Foto: www.modernibyt.cz

Hlavní dominantou tohoto nádherného bytu je spa a wellness. Čí to byl nápad?

S manželem jsme vždy chtěli spa. Je to takový náš splněný sen. Když jsme přikoupili druhý byt, měli jsme pro ně konečně místo. Zbytek bytu tvoří dětský pokoj. Ivanka nás sice přemlouvala, abychom v prostoru udělali velikou ložnici, ale my měli jasno, spa vítězilo.

Foto: www.modernibyt.cz

Hlavní ložnice je součástí prvního bytu. Postel si majitelé pořídili od firmy Maxalto, polštářky jsou lněné, závěsy pocházejí od společnosti de Le Cuona.

Neobávala jste se, že vlhkost vzduchu ze sauny i vířivky bude problémem při zařizování obytného prostoru?

Zařízení jsme vybírali z nabídky firem, které se specializují na nábytek do exteriéru. Je pohodlný a nevadí mu, když se na něj posadíte v mokrých plavkách. Strop jsme vybourali, abychom prostoru dodali to pravé kouzlo, a všechno dřevo, které zde vidíte, je teak, který je proti vlhku maximálně odolný. Obložili jsme jím i trámy. Takže vlhkost nás netrápí.

Foto: www.modernibyt.cz

Vířivka Sundance Spas Marin je obložena masivním teakem, umyvadlo Vero je položené na desce z teaku, která též může sloužit jako kosmetický stolek.

Nastal při rekonstrukci nějaký problém?

Ano, když jsme zjistili, že nedostaneme do bytu vířivku a skleněnou stěnu od sauny. Původně byl v plánu jeřáb, ten se ale nedal nikam postavit, neboť je dům ve svahu a od silnice ho dělí kus lesa. Nakonec jsme museli vybourat obvodovou stěnu prvního bytu, postavit dlouhý most a přes něj se vířivka i skleněná stěna do bytu dopravily. Bylo to velice komplikované.

Foto: www.modernibyt.cz

I koupelna je laděna do přírodních odstínů. Horskou atmosféru dodá všudypřítomné dřevo.

Reklama

Související články

Skrytý moderní domov v centru velkoměsta

Byt na Starém Městě v Praze se podařilo Erichovi a Ilse získat náhodou. Původně si ho chtěl koupit kamarád, ale nakonec jim ho přenechal. Oba Prahu milují,...

Výběr článků

Načítám