Hlavní obsah

Předvánoční designSupermarket představil balicí papíry od mladých designérů

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každoroční akce pro milovníky designových kousků s názvem designSupermarket 2013 nabídla návrhy do domácnosti od mladých designérů. Za pozornost stála hlavně široká nabídka designových balicích papírů nebo i dekorativní choroše na stěnu.

Foto: Novinky

Balicí papíry z komisního prodeje i ty od Papelote měly efektní retrovzory.

Článek

Sedmý ročník této tradiční prodejní přehlídky letos nabídl 80 autorů a značek toho nejlepšího českého i zahraničního mladého designu. Své prodejní prezentace vystavovali designéři z devíti zemí. Před svátky zaujala především nabídka umělecky ztvárněných přáníček i balicích papírů.

Foto: Novinky

Balicí papíry od značky Mou i přáníčka ze stánku komisního prodeje jsou díky svému designu nepřehlédnutelné.

Náročnější milovník kvalitního designu mohl na festivalu obdivovat nejnovější vzory a motivy. Ty nechávají designéři vyznít ve střídmém a jednoduchém provedení.

Foto: Novinky

Balicí papíry s minimalistickými motivy od studia Voala jsou dobrou alternativou ke klasickým kýčovitým papírům, které jsou běžně k dostání.

Za pozornost stály i aktuální vzory textilií, které přejí květinovým motivům, geometrii i výraznějším barvám. Neonové a anilínové barvy už v kurzu nejsou, nahradily je tlumenější a sytější přírodní tóny.

Foto: Novinky

Festival představuje netradiční motivy tapet od Tenue de Ville, textilií i balicích papírů.

Přehlídka byla předvánoční a sázela tak na červenou barvu, ve které byla k vidění i celá výstavní kolekce. Designéři totiž dostali za úkol vytvořit do kolekce redesign svého oblíbeného produktu právě v červené barvě.

Foto: Novinky

Set hrnků ve vánočních barvách od studia Najs.

Lidé si prohlédli i nové kolekce a limitované edice „nastupující generace“ designérů, nakoupili vánoční dárky od samotných tvůrců.

Foto: designSupermarket

Zleva: kolekce elements od studia henry a jan a lahev od studia Tomski & Polanski.

Prostor byl věnován i skandinávskému designu inspirovanému přírodními tvary, který je v Čechách hodně oblíben právě na Vánoce. [celá zpráva]

K vidění byl i populární skandinávský design

Na festivalu byly k vidění i práce dvou norských návrhářů. Šlo o industriální designérské studio Permafrost a produktového designéra Pettera Skogstada, který navrhuje nábytek i nádobí.

Foto: Novinky

Skleněné dózy Houbičky od Kristýny Pojerové slouží ke skladování sušených bylin a hub.

DesignSupermarket chtěl přiblížit design širší veřejnosti a propagovat tvorbu mladých autorů. Oproti minulým ročníkům, kdy byl veletrh spíš amatérským happeningem, byly tento rok výstavní prostory mnohem kultivovanější a přehlídka byla celkem na profesionální úrovni.

Foto: Novinky

Interiér zpestří nástěnné choroše od studia Hidden facory i netradiční váza ve stolku od studia Vjem.

Design byl na festivalu prezentován v širším měřítku jako součást životního stylu každého obyčejného člověka. Veletrh měl ambici stát se smysluplnou alternativou nesmyslného předvánočního šílenství a nevkusu v centru Prahy.

Foto: designSupermarket

Lampa od Kristýny Hrabětové a soška Skokan od Martina Bu ze Slovenska.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám