Hlavní obsah

Zelený dvoupatrový autobus dostal druhou šanci jako obytný vůz

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když si nějaký nadšenec dá tu práci a rozhodne se přebudovat autobus na obytný vůz, vždycky to vzbudí velkou pozornost. Nejinak je tomu v případě dvoupatrového fešáka, kterého si vzal do parády tesař Adam Collier-Woods z Velké Británie. Nad jeho renovací strávil půl roku a utratil při ní 15 tisíc liber (480 tisíc korun).

Foto: Profimedia.cz

Zelený dvoupatrový autobus slouží jako báječný obytný vůz na kempování.

Článek

Do autobusu, který byl od počátku zelený, se vešly hned dvě ložnice, společné prostory zařízené sedačkami i plně vybavená kuchyň. Celkem se v něm uloží ke spánku šest osob.

Foto: Profimedia.cz

V zimních měsících se autobus snadno vytopí kamny na dřevo.

Interiér je zařízen zčásti nově, tam se majitel snažil vybavení sladit s barvou laku vozidla. V některých aspektech se ale držel původního účelu autobusu, takže nechybí několik dobových sedaček nebo například box na jízdenky.

Foto: Profimedia.cz

V autbusu nechybí normálně vybavená kuchyně včetně plnohodnotného sporáku.

Podlaha autobusu je dřevěná, na některých místech jsou položeny koberce. Kempovat je v double-deckeru možné i v zimních měsících, protože v něm nechybějí ani kamna na dřevo.

Foto: Profimedia.cz

Kromě dvoulůžek je v autobuse ještě jedna palanda.

Velký zelený autobus, jak jej majitel překřtil, momentálně parkuje v jednom z kempů ve Východním Sussexu v Británii. Jeho 42letý majitel jej koupil za 4500 liber (144 tisíc korun) přes eBay, čímž ho uchránil před nedůstojným koncem na vrakovišti. Veškeré peníze investované do jeho záchrany hodlá samozřejmě získat zpět, a tak jej pronajímá.

Foto: Profimedia.cz

Také jste jako děti milovali v autobuse jízdu na zadních sedadlech? V zeleném autobuse je to se vším komfortem.

Autobus, jenž vyrazil poprvé na silnice v roce 1982 a má najeto téměř milión kilometrů, čeká ho tedy ještě dlouhá a zajímavá služba. „Zahlédl jsem ho, jak rezaví na poli, když jsem projížděl okolo loni o Vánocích. Když jsem pak dorazil domů, hned jsem začal plánovat, co všechno bude potřeba udělat a zařídit. Celý projekt je jedním velkým pokusem v oblasti recyklace,“ řekl serveru ThinkInsurance Adam Collier-Woods.

Reklama

Související články

Když saunu, tak v sudu

Sauna pro Díogena, tak by se klidně mohl nazývat nápad mladého britského truhláře Toma Howea z Christchurch v hrabství Dorset. Na zahradě vystavěl obrovský sud...

Výběr článků

Načítám