Hlavní obsah

Předsíň promyšlená do posledního detailu

Právo, Sylva Svobodová

Předsíň je obvykle malá místnost, ale přitom velmi důležitá. Celá rodina zde odloží svrchní oděv, boty, mokré deštníky, čepice a rukavice. Zařídit ji prakticky a funkčně není jednoduché, zvláště když má velikost pětníku.

Foto: TRACHEA

Předsíň s jednoduchou šatní sestavou a prostornou komodou. Nábytková dvířka mají povrchovou úpravu overface (technologie potisku). Lze aplikovat na laminované desky, dýhované desky i sklo.

Článek

Předsíň složíme buď z jednotlivých komponentů, nebo ji pojmeme jako komplex a necháme si vyrobit vestavěnou skříň na míru. Výhoda: vše je hned uklizené a přehledné.

Foto: KIKA

Šatní panel Fritz je vhodný do menší předsíně. Panel v dekoru buk je s šatní tyčí a odkládací policí na klobouky, š/v: 40 x 193 cm. Botník a zrcadlo za příplatek. Cena 1390 Kč.

Vestavěná skříň, nebo šatní sestava?

Kdo ji má, nedá na ni dopustit: vestavěná skříň dokonale kopíruje prostor až pod strop, má obvykle pojízdné dveře do stran, které nezabírají místo, a pojme mnoho svršků, sezónních věcí i úklidových prostředků. Doplňuje ji jen volně stojící věšák, tyčový systém nebo jednoduché háčky ve zdi pro oblečení, které právě nosíme. Je dobré, když věci mohou větrat.

Foto: NADOP

Vestavěné šatní skříně jsou vyrobené na míru a vhodné do každé předsíně. Jsou přehledné, prostorné a pojmou i úklidové předměty a čisticí prostředky.

Určitě nezapomeneme na stojan pro deštníky, křesílko či stoličku. A samozřejmě nesmí chybět velké zrcadlo! Opticky zvětší menší prostor a můžeme se v něm zkontrolovat, než vyrazíme z domu ven.

Foto: KIKA

Předsíňový program Indra je v různém barevném provedení. Zde korpus šedá vysoký lesk, přední plochy bílá vysoký lesk. Šatní panel: š/v/h: 62 x 165 x 30 cm.

Jak na miniprostory

Do menších bytů se hodí rozmanité předsíňové programy, které jsou přizpůsobeny i minimalistickým prostorovým možnostem panelových bytů.

Sety tvoří šatní skříň s tyčí, horní polička na klobouky a čepice a mělké spodní panely, na kterých se dá sedět.

Foto: SAPELI

Praktické a elegantní jsou věšákové stěny Hanum. Háčky jsou usazeny v nerezových lištách a opatřeny samouzavíracím mechanismem. Jestliže na věšáku nic nevisí, jsou háčky v zaklopeném stavu a nevyčnívají.

Foto: IKEA

Krabice s lavicí, barva zelená, cena za jednu 1390 Kč. Nízko umístěný úložný prostor usnadňuje dětem dosáhnout na věci a uspořádat je, má nastavitelné nožičky. Šířka 90 cm, hl. 50 cm, v. 50 cm.

Nepodceníme ani výmalbu stěn. Volíme omyvatelné nátěry a tapety nejlépe světlejších odstínů.

Foto: IKEA

Několik lavic lze naskládat jednu na druhou nebo vedle sebe tak, abychom využili prostor, který potřebujeme. Cena za jednu lavici 899 Kč: š. 52 cm, hl. 31 cm, v. 65 cm.

A jaký typ podlahové krytin vybraty? Podlaha musí odolat špíně, kamínkům z bot i blátu se sněhem, takže dáme přednost praktickému PVC nebo vinylové krytině, která nabízí zajímavé vzory dřevěných dekorů. Stálicí a jistotou je samozřejmě dlažba, která se dobře udržuje v čistotě, je odolná a v kombinaci s podlahovým topením může i příjemně hřát bosou nožku.

Foto: IKEA

Úložný systém Stolmen lze sestavit podle našich potřeb a kdykoliv změnit, rozšířit. Základem jsou dlouhé tyče, které upevníme ke stropu nebo ke stěně. K nim pak přichytíme police, zásuvky, háčky apod. Cena za tuto sestavu cca 11 000 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám