Hlavní obsah

Designérka navrhla restauraci v podobě divokého malířského ateliéru

Novinky, tnk

Polská designérka Karina Wiciaková navrhla netradičně řešenou restauraci, které dominují pestré barvy a vybavení připomínající moderní malířský ateliér. Slavný umělec Jackson Pollock, propagátor akční malby, by tento tvořivý prostor jistě uvítal.

Foto: Wamhouse (6x)

Dramatického efektu designérka docílila díky plastice, kterou podpírají sloupy v podobě štětců.

Článek

Restaurace se jmenuje "Pracownia", což v polštině znamená dílna. Má představovat malířský ateliér. Celý její prostor byl potřísněn barvou. Výhodou je, že rozlité červené víno nebo káva v ní vypadají jako záměrný prvek.

Foto: Wamhouse

Kbelíky slouží jako základ pro osvětlení i jídelní stolky.

Majitelé si přáli veselé a pestré barvy i moderní interiér, chtěli se ale vyhnout pop-art stylu a zvolit něco elegantnějšího. To se jim díky uměřenému designu a pestrým kaňkám povedlo.

Foto: Wamhouse

Romantickou atmosféru navozuje místo svíček osvětlení ve tvaru štětců.

Interiéru dominují kbelíky, které mají připomínat plechovky barev. Designérka je použila jako součásti stolů, umyvadla, židlí, křesel i závěsných svítidel.

Foto: Wamhouse

Designéři vytvořili i netradiční křesla, opět z kbelíků.

Designérka Wiciaková navrhuje dvanáct tdematických interiérů restaurací v rámci „Collection XII.”. Ty jsou inspirovány například papírnictvím, sklárnou, kuřárnou aj. Toto je jeden z nich.

Ateliér Wamhouse, pro který designérka tvoří, se nachází v malém polském městečku Chojnice, a navrhuje už osm let interiéry i nábytek. Designérku při tvorbě inspiruje hlavně místní regionální prostředí.

Foto: Wamhouse

I v koupelně designéři iplatnili kbelíků jako základu pro nábytek.

Barvy interiér restaurace pokryly až posléze. Původní je čistě bílá, detaily jsou ze skla a oceli. Interiér by tak ale působil chladně a sterilně. Vzniklý neutrální prostor na pomezí architektury, designu i umění ale díky fantazii posloužil jako nevšední malířské plátno a dostal živějšího ducha.

Foto: Wamhouse

Barvy nejlíp vyzní na bílém a průhledném podkladu.

Kbelíky jsou jako designový prvek v domácnosti poslední dobou hodně vyhledávané. Vzniká z nich hlavně osvětlení, které je k dostání i v Česku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám