Hlavní obsah

Dodejte interiéru nový styl, někdy stačí i drobnosti

Právo, Gisela Růžičková

Nezaslouží si náš byt nový styl? A změna nemusí být finančně ani časově náročná. Stačí jen vyměnit některé bytové dekorace, nebát se barevných tapet či koberců a nechat se inspirovat designovými trendy. A když barvu citlivě zkombinujeme s ostatními doplňky a prvky v bytě, dosáhneme originálního výsledku!

Foto: Hornbach

Spektrum barev tvoří výrazná fialová, červená a také jemnější starorůžová, béžová, blankytně modrá či krémově bílá. Dopřejme léto i svému bytu a nechme rozkvést stěny prostřednictvím barevné květinové tapety nebo ornamentálních vzorů na nábytku.

Článek

Květiny nejen pro romantiky

Rostliny umějí vykouzlit pohodu v každém interiéru. Díky pestré škále květinových vzorů nalezneme ve stylu Flower Fashion motiv podle svých představ.

Vybírat můžeme mezi velkými rozpíjejícími se květy i drobnými kvítky s propracovanými detaily.

Barvy moře uklidňují

Chceme doma především relaxovat? Pak jsou tu pro nás barvy šedá, béžová, odstíny modré a zelené od pastelových tónů až po tmavší, charakterizující klidný a přívětivý styl Ocean Feeling.

Foto: Hornbach

Modrá působí na lidskou psychiku uklidňujícím dojmem. I proto je asi jednou z nejoblíbenějších barev v interiéru. V kombinaci se zelenou působí harmonicky a přirozeně. Ložnice připomínající letní dovolenou u moře bude balzámem pro naši duši i tělo.

Živé neonové barvy

Chceme-li do interiéru umístit výrazný kus nábytku a máme byt zařízený v klasické kombinaci černé a bílé, není nic ztraceno. Aby černá, bílá a odstíny šedé nenudily, oživíme je o neonové barvy ve stylu Light & Dark.

Foto: Hornbach

Součástí barevné palety jsou růžová, žlutá a oranžová. Tyto zářivé akcenty dodají jinak jednoduchému stylu na pozitivní atmosféře a dokážou interiér rozsvítit.

Minimalistické interiéry s jasně barevnými dekoracemi ocení hlavně mladí lidé, protože tento styl je pro odvážné výrazné doplňky a designové originály jako stvořený.

Soulad barev a materiálů

Chceme-li nadčasový design pro svůj útulný domov, vsadíme na styl Pure & Simple, který je mezi novými trendy bydlení nejútulnější. Základ tvoří neutrální a příjemné odstíny šedé, bílé, béžové, hnědé, světlounce zelené a modré, jež nevyjdou nikdy z módy. Důraz se klade na přírodní materiály a barvy a poctivé řemeslné zpracování.

Foto: Hornbach

Tento styl budou preferovat milovníci čistých, prosvětlených a vzdušných prostor. Takto zařízený interiér nabídne domov, ve kterém se budeme vždy cítit uvolněně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám