Autory návrhu jsou architekti studia APOLLO Architects & Associates. Manželský pár si je najal, aby vytvořili třípodlažní rodinný dům pro ně a jejich potomka. Výsledkem je orlí hnízdo velmi neobvyklého tvaru, zářící bíle proti nebi.

Nalevo od vchodu je prostor pro zaparkování osobního vozu. Ten se musí smířit jen s přístřeškem. Samostatná garáže je totiž vyhrazena majitelovu mazlíčkovi - motocyklu Ducati.

Nalevo od vchodu je prostor pro zaparkování osobního vozu. Ten se musí smířit jen s přístřeškem. Samostatná garáž je totiž vyhrazena majitelovu mazlíčkovi - motocyklu Ducati.

FOTO: Masao Nishikawa

Nad svah je orientováno nejvíce oken.

Nad svah je orientováno nejvíce oken.

FOTO: Masao Nishikawa

Dům, nazvaný autory Vista, zabírá plochu 54,86 m2, přitom celková obytná plocha pak činí 111,78 m2. Má nejen dřevěnou kostru, ale i podlahy. Ty jsou z ořechu. Stěny a stropy jsou pokryty tapetami.

Tradiční japonská ložnice s rohoží.

Tradiční japonská ložnice s rohoží.

FOTO: Masao Nishikawa

Koupelna je stejně jako ložnice v přízemí domu.

Koupelna je stejně jako ložnice v přízemí domu.

FOTO: Masao Nishikawa

Hlavní devizou pozemku, na němž se mělo stavět, je jeho poloha. Diváku se odtud skýtá nádherný výhled severním směrem. Proto je dům navržen tak, aby právě na sever mířilo co nejvíce panoramatických oken nabízejících ničím nerušený pohled. Na každém patře je nějaké vyhlídkové místo, přičemž atmosféra každého z nich se liší.

Na balkon v prvním patře se vchází z obývací zóny.

Na balkón v prvním patře se vchází z obývací zóny.

FOTO: Masao Nishikawa

Jídelní a obývací zóna v prvním patře jsou odděleny pouze schodem. Pohled směrem z obýváku od jídelny a kuchyně.

Jídelní a obývací zóna v prvním patře jsou odděleny pouze schodem. Pohled směrem z obývacího pokoje do jídelny a kuchyně.

FOTO: Masao Nishikawa

V kompaktně pojatém přízemí je malá, typicky japonsky zařízená ložnice se slaměnou rohoží v centrální části. K ní přiléhá šatna a koupelna. Vedle vchodu je garáž pro miláčka pána domu - motocykl Ducati. Zde se může věnovat jeho údržbě a opravám. Z přízemí domu se také vychází na terasu.

Jídelní zóna s knihovnami. Stůl u okna je zamýšlen především jako čtecí.

Jídelní zóna s knihovnami. Stůl u okna je zamýšlen především jako čtecí.

FOTO: Masao Nishikawa

První patro je koncipováno jako jeden velký prostor, jehož dvě hlavní zóny (obývací a jídelní) odděluje pouze schod. Do nosných stěn v jídelní části jsou implementovány knihovny, které společně se stolkem umístěným těsně u okna,  na okraji jídelního prostoru, vytvoří příjemné čtenářské zákoutí. Na obývací část navazuje balkón.

Ve druhém patře je pouze dětský pokoj a pak velký venkovní prostor.

Ve druhém patře je pouze dětský pokoj a pak velký venkovní prostor.

FOTO: Masao Nishikawa

Ve druhém patře je dětský pokoj a velký venkovní obytný prostor, který opět nabízí neomezený výhled do okolí.

O výhledy jde v domě Vista především.

O výhledy jde v domě Vista především.

FOTO: Masao Nishikawa