Nevšední stavba s názvem Paramount Residence Alma má novou efektní vrstvenou vrchní část od architektonického Plasma studia. Budova tak elegantně kontrastuje se svým okolím. Nachází se na kopci v italských Dolomitech a je inspirována lišejníky.

Stavba se nachází v krásné krajině zimního sportovního střediska.

Stavba je umístěna v krásné krajině zimního sportovního střediska.

FOTO: Hertha Hurnaus, hurnaus.com

Na stavbu byly použity místní materiály – modřínové dřevo a předem oxidovaná měď. Kovové plechy jsou rozděleny do horizontálních pásů a vrstveny. Materiály jsou vystaveny přirozené změně barvy vlivem slunce, deště a sněhu.

Forma střechy vychází z regulace v územním plánování, která umožňuje na tomto stavebním pozemku pouze šikmé střechy.

Architekti využili svažitý terén a navrhli prostorné terasy s výhledem.

Architekti využili svažitý terén a navrhli prostorné terasy s výhledem.

FOTO: Hertha Hurnaus, hurnaus.com

Budova nabízí ubytování v šesti moderně zařízených apartmánech. Prostorná stavba má podlahovou plochu zhruba 1000 m².

V interiéru je řada vestavěných skříní, díky kterým je možné plně využít členitý prostor.

V interiéru je řada vestavěných skříní, díky kterým je možné plně využít členitý prostor.

FOTO: Hertha Hurnaus, hurnaus.com

Nová část stavby propojila jednotlivé apartmány prostřednictvím vnitřního schodiště. Budova je nyní spojena i se sousedním hotelem.

Interiér budovy je hodně prostorný, obsahuje šest apartmánů.

Interiér je hodně prostorný, zahrnuje šest apartmánů.

FOTO: PLASMA studio

Vrchní část stavby s lamelovou strukturou je zajímavým architektonickým řešením nevyužitého prostoru a důkazem, že ani hodně svažitý pozemek nemusí být velkou nevýhodou.