Hlavní obsah

Křeslo, které vybízí k intimním hovorům, vás ochrání ve svém objetí

Novinky, nes

Exkluzívní nábytek někdy vzbuzuje dojem jisté formálnosti. Člověk jako by se na něm ostýchal přirozeně se uvelebit, natož užívat si blízkosti druhého. Neplatí to ale vždy. Právě k soukromému posezení a intimním hovorům je určeno křeslo maďarské designérky Gabrielly Asztalosové nazvané Hug Chair (velmi volně přeloženo jako „Posezení v objetí“).

Foto: www.asztalos.com

V křesle si můžete v klidu popovídat s protějškem, anebo si prostě jen odpočinout.

Článek

Zmiňovaný kus nábytku upoutá už na první pohled svým nepříliš obvyklým tvarem. Propojením dvou sedadel pomocí spirály dosáhla designérka hned několika účelů.

Předně mohla dvojici sedících osob umístit proti sobě tak, aby si hleděla do očí. Obě křesla se vzájemně dotýkají v místě sedáků, takže dojem intimní blízkosti zůstává nenarušen. Vyklenutý oblouk nad hlavami pak vytváří téměř hmatatelný pocit vzájemného objetí, sdílení prožitků či myšlenek.

Foto: www.asztalos.com

Do interiérů zařízených v klasickém stylu se ideálně hodí křeslo s povrchem z leštěného ořechového dřeva.

V neposlední řadě vytváří kruhová konstrukce zajímavý akustický jev – osoby sedící proti sobě se dobře slyší, zatímco ruch okolí je částečně odfiltrován. To je také velice praktické, neboť křeslo se nejlépe hodí spíše do větších místností, kde o hluk nebývá nouze.

Foto: www.asztalos.com

V křesle si můžete vklidu popovídat s protějškem, anebo si prostě jen odpočinout v jeho náruči.

Křeslo o rozměrech 178 x 140 x 140 cm (v x š x h) se vyrábí ručně, ve třech povrchových úpravách – bílý nebo černý lak pro modernější prostory a ořech pro interiéry v klasickém stylu. Potahy jsou kožené, otočný stojan ocelový.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám