Hlavní obsah

Futuristická vana nahradí i houpací síť

Novinky, tnk

Britská designérská společnost Splinter Works vymyslela originální vanu připomínající klasickou houpací síť. Podle designérů je právě odpočinek v houpací síti v létě ideální.

Foto: Profimedia.cz

Vana má poskytnout maximální relaxaci s houpáním.

Článek

Vana se kývá ze strany na stranu stejně jako klasická houpací síť. Stojící kohout má efektní jednoduchý tvar připomínající hůl. Podle spoluzakladatele studia Splinter Works Milese Hartwella byla vana inspirována spojením tvarů dvou symbolů relaxace - houpací sítě a vany.

Foto: Profimedia.cz

Vana má elegantní minimalistické rysy.

"Chtěli jsme se vyvinout kus, který by poskytoval maximální komfort a možnost úniku před problémy všedních dní," sdělil Hartwell. Nevšední designový kousek se hodí do minimalistických, futuristických i čistě industriálních interiérů. Designéři vanu v koupelně kombinovali s dnes populárním motivem surové betonové zdi.

Foto: Profimedia.cz

Odtok je umístěn přímo pod vanou.

Designový kousek vznikl z uhlíkových vláken, díky kterým může mít vana některé vlastnosti připomínající látku. Smotaná vlákna jsou velmi pevná, dobře tvarovatelná a společně tvoří přízi. Vana se nedotýká podlahy a je připevněna na zeď nerezovými držáky. Ty mohou být zakryty nebo odhaleny.

Výhodou je, že je možné vanu poměrně lehce demontovat a místnost pak využít i pro jiné účely.

Foto: Profimedia.cz

Koupelna na první pohled připomíná spíš soukromou galerii.

Vanu je možné objednat z Velké Británie i do ČR. Cena designového high-endového kousku je ale hodně vysoká. Vana případného zájemce vyjde na necelých 700 tisíc Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám