Cílem architekta Simona Lawse bylo vytvořit v jistém smyslu luxusní tábořiště  přirozeně vsazené mezi zkroucené eukalyptovníky a věkovité palmy, jehož páteřní tubusová část vzdáleně vyvolává reflexi starobylých cukrovarů. Ty jsou nedílnou součástí rodinné historie majitelky.

Obytné a spací jednotky, orientované po stranách spolu s koupelnou, byly postaveny v Brisbane. Cestu dlouhou 500 mil absolvovaly tedy už v hotové podobě.

Tvar střechy jednotlivých částí objektu je jedním z prvků, které upoutají na první pohled.

Tvar střechy jednotlivých částí objektu je jedním z prvků, které upoutají na první pohled.

FOTO: Simon Laws, Anthill Constructions

Páteř stavby představuje tubusovitý útvar, k němuž jsou po stranách připojeny další prostory.

Páteř stavby představuje tubusovitý útvar, k němuž jsou po stranách připojeny další prostory.

FOTO: Simon Laws, Anthill Constructions

Díky oddělení obytných a spacích prostor může v tomto specifickém tábořišti pobývat více rodinných skupin najednou a nebudou se vzájemně rušit ve chvílích, kdy jedni chtějí spát a druzí se bavit. Toto uspořádání objektu navíc - v porovnání s jakoukoli tradiční stavbou - zasahuje do stávajícího prostředí jen nepatrně.

Kryté chodníky spojují jednotlivé ubikace s velkým vnějším prostorem určeným ke společnému životu a jídlu. Žebrová střecha parabolického tvaru je tvořena plechy připevněnými k trámům vazníkové konstrukce z tvrdého dřeva.

Prostě a přirozeně řešený interiér je v souladu s okolním prostředím. Nabízí spoustu možností k relaxaci i zábavě.

Prostě a přirozeně řešený interiér je v souladu s okolním prostředím. Nabízí spoustu možností k relaxaci i zábavě.

FOTO: Simon Laws, Anthill Constructions

Ačkoli jde o téměř kempovací obejkt, rozhodně v něm nechybí žádné z běžných moderních vybavení.

Ačkoli jde o téměř kempovací objekt, rozhodně v něm nechybí žádné z běžných moderních vybavení.

FOTO: Simon Laws, Anthill Constructions

Použitím přírodního australského tvrdého dřeva a dalších jen minimálně upravovaných, prostých materiálů se architektovi podařilo vytvořit příjemné prostředí plné pohody a zábavy, ať již ve vnitřních nebo vnějších prostorách tohoto unikátního příbytku uprostřed buše.

Kuchyňská část

Kuchyňská část

FOTO: Simon Laws, Anthill Constructions

Autorkou fotografie použité na skleněných dveřích koupelny je majitelka letního domu.

Autorkou fotografie použité na skleněných dveřích koupelny je majitelka letního domu.

FOTO: Simon Laws, Anthill Constructions

Zásobníky na dešťovou vodu, solární panely pro ohřev vody a výrobu elektřiny, energeticky pasivní design a systém pro recyklaci vody dělají z tohoto tábornického letoviska velice soběstačný objekt, který zcela zapadá do prostředí subtropického klimatu

Potisk polštářů je vytvořen opět z fotografií majitelky objektu.

Potisk polštářů je vytvořen opět z fotografií majitelky objektu.

FOTO: Simon Laws, Anthill Constructions

Pro design skleněných dveří do koupelny architekt využil jednu z fotografií vytvořených majitelkou tábořiště, jež je uměleckou fotografkou. Zrovna tak potahy polštářů na venkovním posezení mají jako vzorek její fotky. Jsou to snímky místních kmenů stromů.

Nákres objektu.

Nákres objektu.

FOTO: Simon Laws, Anthill Constructions