Hlavní obsah

Nejdražší postel světa zaručí dokonalý odpočinek

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K plnohodnotnému odpočinku je třeba mít na své straně hned několik důležitých faktorů. Vedle potřebného času na lenošení je to i kvalitní postel. Pro jedince, kteří na svém pohodlí opravdu lpí a jsou ochotni si za něj i připlatit nemalou částku, je možným řešením tzv. Royal State Bed pyšnící se označením nejdražší postel světa.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nejdražší postel na světě stojí v přepočtu 3,5 miliónu korunVideo: Reuters

 
Článek

Na potřebném vybavení ke spánku se nikdy nemá šetřit. Běžný smrtelník, který se řídí tímto heslem, si podle toho koupí postel a potřebné náležitosti maximálně v hodnotě několika (desítek) tisíc korun.

Jsou ale jedinci, kteří jdou ve svém požadavku ještě dál, a právě pro ně je Royal State Bed od britské společnosti Savoirs Beds možným řešením. Postel je unikátem sama o sobě, k ručnímu zpracování jednoho kusu je potřeba celých 700 hodin. Při jejím navrhování se nemyslelo na spánek jako takový, návrháři tvrdí, že se snažili přijít s lůžkem, které by poskytovalo pohodlný odpočinek „jako na obláčku”.

Foto: Profimedia.cz

Nejdražší postel světa se pyšní cenovkou necelých 3,6 miliónu korun.

Spacího nábytku s velmi luxusní cenovkou 175 000 dolarů (3,5 miliónu korun - trumfne i cenovku leckterého luxusnějšího vozu), stavěného na zakázku, má být vyrobeno přesně 60 kusů jako hold k 60. výročí vlády britské královny Alžběty II.

Na světě je už první soukromá objednávka, která se bude specificky vyrábět podle přání čínského klienta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám