Hlavní obsah

Švédské studio vytvořilo netradiční kancelář z poštovních balíků

Novinky, tnk

Švédské designérské studio TAF vytvořilo ve Stockholmu netradiční kancelář z balíků. Interiér připomíná spíš sklad než klasickou kancelář. Pro hosty, kteří jsou zvyklí na nudné kanceláře, je ale nepochybně příjemným oživením.

Foto: studio TAF, Patrik Lindell

Stěny kanceláře jsou obloženy lepenkou a dokreslují tak nevšední prostor inspirovaný krabicemi.

Článek

Designéři Gabriella Gustafson a Mattias Ståhlbom ze studia TAF vybrali pro kancelář lepenkový a balíkový motiv, který má odkazovat na práci jejich klienta NINE, pro kterého prostory vznikly. Firma se živí designem obalů.

Foto: studio TAF, Joakim Bergström

Studio se při návrzích nechali inspirovat sklady s balíky.

Stěny v kancelářích jsou inspirované klasickou lepenkou. Designéři nevolili lepenku, ale plech, který je trvanlivější a má delší životnost. Příčky jsou zhotovené z vlnitých plechů nalakovaných přesně do béžové barvy lepenky. Stěny tak mají klamat oko a ladit s ostatním vybavením interiéru.

Foto: studio TAF, Patrik Lindell

Krabice je možné podle potřeby přeskupovat a vytvářet z nich větší nebo menší stolky.

Designérské duo volilo jednoduchou barevnost s trochu retro nábytkem, který lehce připomíná bruselský styl šedesátých let. Snažili se ale vyhnout umělým materiálům, díky čemuž prostor působí příjemně a uměřeně.

Foto: studio TAF, Patrik Lindell

Designéři interiér oživili oranžovou barvou na křeslech v zasedací místnosti i podpěrkami u kancelářských židlí.

Většina nábytku vznikla z bloků pěny zabalených do tkaniny. Bloky tak vypadají jako zabalené papírové balíčky a mají poskytovat neformální posezení.

Foto: studio TAF, Patrik Lindell

Detaily jsou laděny do neutrálních béžových a bílých tónů.

V poslední době jsou barvy kartonů papíru a lepenka ve světě designu velmi oblíbené. Nedávno tak například vznikla i kancelář z opravdové lepenky, která má podpořit kreativitu pracujících.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám