Hlavní obsah

Minidomek nad bazénem připomíná pohádkový příbytek pro Krále žab

Novinky, tnk

V malé soukromé zahradě se nad plochou bazénu vznáší na osmi vysokých chůdách z nerezové oceli nevšední stavba. Domek s názvem Froschkönig (Žabí král) vznikl v německém Münsteru.

Foto: Alasdair Jardine

Žabí domek pro lidi připomíná známou pohádku o Rákosníčkovi.

Článek

Stavbu navrhl architekt Andreas Wenning ze studia Baumraum, které se specializuje na navrhování pokojů v korunách stromů.

Tentokrát architekt navrhl domeček, který je určen milovníkům letní relaxace v soukromí vlastní zahrady a u vody. Návštěvníci mohou do stavby vejít přes bazének a tři přírodní kamenné schody mezi lekníny.

Foto: Alasdair Jardine

Stavba vznikla především pro pobyt v letních měsících.

Domek poskytuje prostor ke skromnější relaxaci. Není vybaven toaletou, koupelnou ani kuchyní. Ty musí obyvatelé využívat v přilehlé stavbě. Stavba na chůdách tak slouží spíš jako zahradní domek.

Prosklení po stranách má odlehčit interiér a dát mu jasný a transparentní vzhled kabiny.

Foto: Alasdair Jardine

Stavbě dominuje smrkové dřevo, zinek a nerez ocel.

Terasa je z exotické dřeviny Tatajuba, která má světlejší žlutavé barvy a je velmi odolná proti povětrnostním vlivům i hnilobě. Spodní terasa je umístěna na čtyřech chůdách ve výšce 2,8 metru, samotná kabina je pak ve výšce 4 metry.

Foto: Alasdair Jardine

Ke stavbě vznikla i menší terasa kde se mohou obyvatelé v létě opalovat.

Uvnitř návštěvníci naleznou velké zakřivené střešní okno, díky kterému mohou pozorovat noční oblohu. V domku jsou umístěny i zásuvky, aby byl dostatek úložného prostoru. Stěny, podlahy a nábytek mají světlou barvu a podtrhují tak minimalistický charakter interiéru.

Foto: Alasdair Jardine

Stavba byla vytvořena pro zamilovaný pár.

Vnitřní plocha je cca 9 metrů čtverečních, stejně tak jako i plocha terasy. Stavba je sice malá, ale její výhodou je, že zajímavě využívá prostor nad bazénem, který by jinak zůstal prázdný. Hodí se tak do malých zahrad, ve kterých si majitelé přejí mít jak zahradní domek, tak i bazén.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám