Projekt vznikl na svazích Alp renovací staré nevyužité garáže. Cílem bylo, aby interiér nijak nerušil celkové vyznění stavby. Design je proto minimalistický a barvy přírodní a neutrální. Kamenný obklad kuchyňské linky i modřínová podlaha jsou asi nejvýraznějšími prvky v prostoru.

Interiéru i exteriéru vládnou převážně přírodní materiály.

Interiéru i exteriéru vládnou převážně přírodní materiály.

FOTO: Marcello Mariana

Autorem zajímavé stavby připomínající velký skleník je architektonické studio Act Romegialli.

Italové Gianmatteo Romegialli, Angela Maria Romegialli a Erika Gaggia si vzali za cíl vytvořit otevřený skleník, ve kterém bude možné na přechodnou dobu i bydlet. Jejich architektonické studio sídlí na severu Itálie a bylo založeno v roce 1995 a zabývá se nejen architekturou, urbanismem, ale i interiérovým designem.

Stavba je skoro celá pokrytá popínavími rostlinami.

Stavba je skoro celá pokrytá popínavými rostlinami.

FOTO: Marcello Mariana

Autoři vsadili na lehké kovové pozinkované profily a ocelové dráty. Stavba má sloužit jako podpora pro popínavé rostliny.

Architekti nechali vyniknout kameni, betonu a sklu.

Architekti nechali vyniknout kameni, betonu a sklu.

FOTO: Marcello Mariana

Budovu tak krášlí například zimolez ovíjivý, popínavé rdesno baldšuánské, klematis nebo chmel otáčivý.

Kuchyňská linka byla navržena v industriálním stylu.

Kuchyňská linka byla navržena v industriálním stylu.

FOTO: Marcello Mariana

V suterénu se uplatnily bylinné trvalky a cibuloviny. Uvnitř pavilónu vznikl i velkorysý prostor pro různé nářadí i místo pro vaření a stolování.