Hlavní obsah

Bydlení, o němž si cvrlikají nejen vrabci na střeše

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, že některé obchodní řetězce už nevědí, co by svým zákazníkům ještě mohly nabídnout, svědčí luxusní ptačí domeček švédské firmy Clas Ohlson. Funguje jako příbytek a krmítko zároveň.

Foto: Profimedia.cz

Zdá se, že sameček hýla v rámci testování nového příbytku pojal funkci tzv. nekonečného bazénku po svém.

Článek

Ptačí vilka – přiznejme si, že slovo budka zní v tomto případě nepatřičně – má naprosto vše, po čem malé ptačí srdéčko může zatoužit. Obýváček, ložničku i vlastní posilovničku. Do druhého patra vedou elegantní dřevěné schůdky. Občerstvit se obyvatelé domečku mohou v moderně pojaté otevřené kuchyňce, kde se nalézá funkční krmítko.

Foto: Profimedia.cz

Bydlení, o kterém si budou cvrlikat nejen vrabci na střeše. Zahrádka, pravda není z největších, ale dvě malá posezeníčka, bazén i golfový trávníček se na ni nakonec vešly.

Za detailním vybavením interiéru nikterak nezaostává ani malá zahrádka. Nechybí úhledně zastřižený golfáček se zahradním posezením, ovšem chloubou je nepochybně nekonečný bazének. Aby se ptačí nájemníci cítili v domě bezpečně, je součástí vybavení i tzv. protipredátoří alarm upozorňující na blížící se nebezpečí.

Foto: Profimedia.cz

Stylové kruhové okénko nad kuchyňskou linkou slouží návštěvám, které zaletí jen na skok.

Podle redaktorů Daily Mail Online byl tento luxusní dvoupatrový domeček navržen jako řešení pro britské zahrady, aby se staly přitažlivějšími pro tamní ptačí druhy, jejichž počty se v posledních letech povážlivě snižují.

Je-li to pravda, vzali patrně britští zahrádkáři obchodní domy Clas Ohlson útokem, neboť se nám tuto položku na jejich internetových stránkách nepodařilo nalézt v nabídce.

Foto: Profimedia.cz

Součástí zařízení domečku je i malé fitko. Pro udržení kondice se nabízí malý pás, pro zabití nudy stylová plochá televizka. Kdo má chuť si něčeho zobnout, nechť si poslouží kešu oříškem.

Anketa

Pořídili byste si podobnou ptačí budku na zahradu?
Jistě, už jenom jako vtip je to dobré
15 %
Kdyby byla za rozumnou cenu, proč ne
9 %
Nevím, připadá mi, že by v tom stejně žádný pták nejedl ani nehnízdil
8,4 %
Nesmysl. Vyhozené peníze
67,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4322 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám