Hlavní obsah

Moderní nadčasové bydlení se špetkou exotiky

V době, kdy se manželé Marta a Filip připravovali na radostnou událost – narození syna, rozhodli se opustit mezonetový byt v Brně a přestěhovali se za město do domu se zahradou. Po víceletém užívání se ho rozhodli kompletně zrekonstruovat.

Foto: www.modernibyt.cz

Obývacímu prostoru vévodí krb zasazený do stěny z pískovce. Podlahu pokrývá bělený kartáčovaný dub a vlněný koberec (Gervasoni). Nábytek téže značky – komody a křesla jsou zhotovené z černě mořeného dubu a bambusu, v zádech křesel je výplet z hrubé kůže.

Článek

Co jste od nového bydlení očekávali?

Především větší soukromí a vyhovující prostor pro nás i děti. Dům jsme postavili už před jedenácti lety, ale po sedmi letech jsme ho celý předělávali. Práci jsme zadali architektu Martinu Frankovi, s nímž jsme dříve spolupracovali a jeho práci tedy dobře znali. Kdysi nám ukázal některé realizace a my jsme hned věděli, že je to přesně to, co hledáme.

Foto: www.modernibyt.cz

Obývací pokoj osvětluje systém značky Viabizzuno a lustr s lampou od firmy Gervasoni. Výrazným akcentem místnosti je pohovka Rivolta i dekorativní ručně tepané vázy.

Proč jste se rozhodli pro tento styl interiéru?

Máme rádi nadčasový styl. Pro nás to znamená něco, na co se budeme rádi dívat celý život nebo minimálně spoustu let. Nemáme v oblibě příliš barevné interiéry, ani ty studené se spoustou skla a kovu. Upřednostňujeme jednoduchost a přáli jsme si, aby na nás z našeho interiéru dýchalo teplo domova. Přála jsem si vnést sem trochu exotiky, a aby interiér působil teplým dojmem.

Foto: www.modernibyt.cz

Jídelna je vybavena komodou, stolem a židlemi z bambusu, které zdobí nápadný kožený výplet. Podlahu kryje slinutá dlažba značky Trussardi.

S čím jste se při rekonstrukci nejvíce potýkali?

S časem. Rekonstrukce byla kompletní, dokonce i s přístavbou nad bazénem, a my jsme se proto museli vystěhovat pryč. Mezitím jsme bydleli v malém bytě a spoléhali na stavební firmu, s níž jsme měli velmi dobré zkušenosti. Doufali jsme, že se jí podaří dodržet termín. Nakonec jsme se vraceli zpět po necelých čtyřech měsících a přijel nám pomáhat i pan architekt – přivezl nábytek a veškeré dekorace.

Foto: www.modernibyt.cz

Pracovnu v pánském stylu elegantně dotvářejí lampy značky Contardi. Místnost je obložená mořeným dubem a vybavená vestavnými skříňkami. Pohovka, stolek i křesla s možností úpravy výšky opěradla a hloubky sedu nesou značku Flexform.

Máte s manželem stejný vkus, nebo jste museli hledat kompromis?

S manželem máme v oblibě stejný styl zařízení. Co se týká interiéru, nechal všechno na mně a na panu architektovi. Konečný výsledek si vychutnal jako překvapení a ve finále byl z nového interiéru nadšený. Myslím si, že výsledek předčil jeho očekávání. Jediná věc, u níž jsme museli hledat kompromis, byly kožešiny na podlaze.

Místo strakatých hovězích kůží, které se manželovi nelíbí, jsme na zem položili koberce s vysokým vlasem a jednobarevné kožešiny. Manžel se také nechtěl v obývacím pokoji dívat na hlavu Buddhy. Dala jsem ji tedy k bazénu, který je téměř součástí obývacího pokoje, protože je propojený s interiérem velkým proskleným oknem, kterým je vidět na hladinu vody.

Foto: www.modernibyt.cz

Posuvné hliníkové dveře šatny jsou dýhované a vyplněné šedým kouřovým sklem (Rimadesino). Místnost je vybavena nábytkem od designérky Paoly Navone (Gervasoni), podlahu zdobí koberec z mongolské ovce (Ivano Redaelli).

Jak a podle čeho jste si vybírali jednotlivé kusy vybavení?

Veškeré vybavení, dekorace i doplňky jsme získali prostřednictvím pana architekta. Aby měl interiér nádech exotiky, zvolili jsme pro celý dům nábytek z bambusového dřeva namořeného na černo. Skvěle se hodí k podlahám z přírodního vrapovaného dubu ve světlejším odstínu. Celý interiér je doplněn kožešinovými polštáři, zajímavými velkými květináči, stříbrnými vázami a některé zdi jsou obloženy kamenem.

Které místo v novém interiéru máte nejraději?

Je to obývací pokoj. Trávíme tu nejvíc času s dětmi i s návštěvami. Jelikož součástí obývacího pokoje je i krb, většinu zimních večerů prosedíme u zapáleného krbu.

Foto: www.modernibyt.cz

Také ložnice je laděna do stylu etno. Vybavení (postel, křeslo, lampy a koberec) značky Gervasoni navrhla designérka Paola Navone. Hlavní stěnu zdobí pískovec, lněné povlečení nese značku Ivano Redaelli.

Existuje něco, co se nepovedlo nebo co byste s odstupem času řešili jinak?

V novém domě bydlíme už čtvrtým rokem a opravdu nám maximálně vyhovuje. Není nic, co bychom udělali jinak. Je to i tím, že jsme už před rekonstrukcí, tedy po sedmi letech bydlení, věděli, co chceme jinak, co nám vyhovuje a co ne. Teď už je všechno v pořádku. Součástí úkolu pro architekta byl i požadavek na kompletní doladění interiéru. Chtěli jsme se stěhovat do hotového a připraveného domu včetně dekorací, ručníků i povlečení, které se sem hodí.

Foto: www.modernibyt.cz

Koupelna s WC v přízemí je obložená slinutou dlažbou značky Trussardi a vybavená nábytkem navrženým na míru. Umyvadlo v designu slavného designérského páru Palombových je vyráběno pod značkou Laufen.

A splnily se vaše představy?

Nad očekávání. Vše se povedlo díky absolutně profesionálnímu přístupu pana architekta, s kterým jsme se spřátelili, ale také díky stavební firmě a stavebnímu dozoru.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám