Hlavní obsah

Dopřejte si originální Velikonoce

Novinky, Pavel Hruška

Nemáte nápad, jak letos krásně vyzdobit velikonoční stůl? Florista Pavel Hruška pro vás exkluzivně připravil pět originálních a hravých variací. Nechte se inspirovat a dejte svému domovu punc sváteční jedinečnosti!

Foto: Petr Horník, Právo

Skořápkové hrátky

Článek

Velikonoční zajíčci

Základem je mechová koule vytvořená pomocí vázacího drátu do tvaru vajíčka. Do spodní části zapíchněte a přilepte tři větvičky (nožky) a potom celé oblepte pomocí tavné pistole skořápkami. Nakvetlé cibulky modřenců vyjměte z květináče a propláchněte vodou. Tyto rostlinky připíchněte na korpus každou dvěma špendlíky s ozdobnou hlavičkou.

Foto: Petr Horník, Právo

Velikonoční zajíčci

Každá cibulka působí jako velikonoční zajíček s korálkovýma očima a zelenými oušky. Pokud tuto dekoraci budete denně rosit, minimálně dva týdny vám bude doma dělat radost. Poté cibulky zbavte špendlíků a zasaďte je do záhonku, kde zregenerují na příští rok.

Vajíčkový věnec

Základem je slámová podložka polepená islandským lišejníkem. Omyté skořápky lepíme dokola (vyklepnutím dovnitř) tavnou pistolí. Ozdobou je barvené peří. Vzniklé mezery vyplníme kousky skořápek, které rovněž přilepíme.

Foto: Petr Horník, Právo

Vajíčkový věnec

Skořápkové hrátky 

Slámová podložka je hustě polepená skořápkami slepičích vajec. Každou zdobí přilepené různě barevné peříčko. Spodní část věnce je začištěná a zároveň zpevněná sušenými listy salalu (Gaulteria).

Foto: Petr Horník, Právo

Skořápkové hrátky

Pštrosí Velikonoce

Ze slámy a vázacího drátu je vytvarované hnízdo, okraje jsou polepené březovými špalíčky. Pštrosí vejce má v horní části otvor, takže může sloužit jako váza. Ozdobou je ornitogalum (snědek) omotané plochým nabarveným ratanem (pedik).

Foto: Petr Horník, Právo

Pštrosí Velikonoce

Velikonoční modřence

Podklad tvoří slámová podložka omotaná barveným pedikem. V míse je vrstva mechu a na ní jsou postupně poskládány modřence (Muscari). Celá kompozice je pokryta mechem, posypaná vaječnými skořápkami a miniaturními polystyrenovými vajíčky.

Foto: Petr Horník, Právo

Velikonoční modřence

Žluté jarní křivky v aranžmá vytvářejí barvené, preparované stonky brukve. Zaléváme opatrně, ostatně jako cibuloviny, a po odkvětu zasadíme do záhonku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám