Hlavní obsah

Atraktivní bydlení ve čtvrti parků a ambasád

Zina se s Jonathanem seznámila v Edinburghu, kde už delší dobu pracovala. Zpočátku to vypadalo, že se natrvalo usadí ve Velké Británii, ale všechno dopadlo jinak. Jonathan si Prahu zamiloval natolik, že zde koupili byt v projektu navrženém Johnem Eislerem a zůstali.

Foto: www.modernibyt.cz

Kuchyňská linka značky Leicht v matném bílém laku je vybavena černými spotřebiči špičkové kvality Gaggenau a černou pracovní deskou. Díky výsuvné digestoři není narušen pohled do hlavní obytné části. Ta je laděna do neutrálních odstínů bílé a černé.

Článek

Co rozhodlo o tom, že v Praze setrváte?

Zina: Jednak pracovní příležitosti, ale i skvělá nabídka bydlení. Prahu jsme si oba oblíbili. V Praze jsem sice nevyrůstala, ale dřív jsem sem jezdila k babičce. Jonathana okouzlila hlavně Malá Strana a Staré Město, ale má tu velmi rád i jiná místa.

Jonathan: Prahou jsem neuvěřitelně nadšený, stále mě něčím mile překvapuje, ale definitivní rozhodnutí padlo až se skvělou možností bydlení. Měli jsme totiž dilema. Zvažovali jsme možnost bydlení v centru s krásnou historickou architekturou, mimořádnou atmosférou, ale naproti tomu i s dopravními zmatky na denním pořádku.

Foto: www.modernibyt.cz

Obklady stěn ve vstupní hale jsou z lakované dýhy a vyrobené na míru (TRE-P&TRE-Piu), lakované v matné bílé barvě dodávají stěně měkkost a luxusně netradiční vzhled.

Taky jsme postrádali víc zeleně a na okraj Prahy, byť obklopený přírodou, se nám nechtělo především pro vzdálenost, která by komplikovala pohodlné a flexibilní přesuny. Když jsme pak objevili atraktivní nabídku bydlení v pražské Bubenči, ve čtvrti parků a ambasád, na dohled Pražského hradu a nedaleko centra, bylo rozhodnuto.

Pokud vím, byli jste spíš nakloněni historické architektuře než novostavbě. Nebo ne?

Jonathan: Původně ano. Ale nedařilo se nám objevit nic, co by stoprocentně splňovalo naše nároky. Také jsme si byli vědomi toho, že rekonstrukce historických objektů s sebou přináší nemalá rizika. Je to tak trochu archeologie, nikdy dopředu nevíte, na co narazíte, a bývá limitující.

Foto: www.modernibyt.cz

Kuchyň od obývacího prostoru odděluje jídelní stůl z corianu.

Naši volbu hodně ovlivnilo dané prostředí a také jsme podlehli kouzlu docela komorní, ale luxusní novostavby 12 Lofts navržené architektem Johnem Eislerem. Náš byt má zhruba dvě stě metrů čtverečních, které nám i do budoucna poskytnou velkorysý prostor k životu.

Jaké nároky jste měli na svůj domov?

Jonathan: Vyhovovala nám možnost rozčlenění interiéru podle vlastních požadavků. Byt jsme koupili ve stavu tzv. shell and core, kdy je provedena jen hrubá stavba a základní instalace, byt ještě nemá finální podlahy, dveře, zařízené koupelny ani není dispozičně uspořádán. Byli jsme omezeni pouze jádrem se stoupačkami. Měli jsme tedy maximální volnost ve vytváření vlastní dispozice interiéru.

Foto: www.modernibyt.cz

Ložnice manželů sousedí s velkorysou šatnou a koupelnou. Je řešena v jemné kombinaci tónů krémové, hnědé, cappuccina a bílé barvy, kraluje v ní postel značky Lema. Dřevěné podlahy nesou značku Kährs (KPP).

Zina: Zatím zde žijeme s manželem a synem Conradem, ale výhledově se to změní. Proto jsme se rozhodli pro velký obytný prostor se dvěma ložnicemi s přilehlými koupelnami a pracovnou. Za kuchyní je dětský pokoj. Je to praktické, protože Conrada tak máme dobře pod kontrolou. Líbila se mi také možnost vstoupit do bytu přímo z výtahu a uvítali jsme i terasu.

Jonathan: Žádal jsem určitý komfort. Oceňuji garážová stání i sklep, obojí je součástí bytu, a nepochybně i to, že je dům střežen 24 hodin denně. Přál jsem si interiér, kde bych mohl ovládat osvětlení, hudbu, TV apod. prostřednictvím iPadu. To nabídl systém iControl, mám z toho radost.

Interiér jste si navrhli sami?

Zina: To ne. Měli jsme sice dost jasnou představu o tom, co by měl splňovat, ale takhle bychom to bez společnosti Exx, která nám interiér kompletně navrhla, určitě nezvládli. Přáli jsme si světlý a optimisticky vyhlížející prostor, který je nadčasový a barevně víceméně neutrální.

Foto: www.modernibyt.cz

WC místnost s umyvadlem je stejně jako hlavní obytný prostor laděna do neutrálních odstínů bílé a černé barvy.

Jonathan: Nemám rád nápadné barvy, doslova mě dráždí. Potěšilo mě, jak se odborníci se zadáním vypořádali. Cítím, že z našeho interiéru vyzařuje svěžest, ale přitom i solidnost. Potrpím si na kvalitní materiály i zpracování. Interiér vnímám jako velmi elegantní a uklidňující prostředí.

Zina: Jsem také navýsost spokojená, cítíme se zde příjemně, je to náš vysněný domov a těšíme se, co nového tu zažijeme.

Reklama

Související témata:

Související články

Elegantně jednoduchý dům pro dva

Říká se, že teprve třetí dům, který si postavíte, splňuje opravdu to, co skutečně potřebujete. Pavel s Danou tvrdí, že se jim to podařilo už napodruhé, a není...

Výběr článků

Načítám