Hlavní obsah

Nejmenší domek v Británii vyrostl z bývalé garáže

Novinky, Bohumila Kunertová

Bydlet v garáži by se asi jen tak někomu nechtělo. Většina lidí spíše touží po vlastním domečku se zahrádkou. Pokud máte ale trošku představivosti, i z nepoužívané garáže se může zrodit vysněný domeček. Jeden takový je na prodej ve Velké Británii.

Foto: Profimedia.cz

Velikostně nejde rozhodně o dům pro početnou rodinu, pro jednoho člověka je ale dostačující.

Článek

Malý útulný domeček (vyrostl na prostoru bývalé garáže), podle některých spíše taková větší chatka, se svými rozměry může hrdě řadit mezi nejmenší domečky v Británii. Najdete ho ve městě Bridgwater v britském hrabství Somerset a už při prvním pohledu poznáte, že je domek něčím výjimečný. Na šířku je totiž rozměrově hodně podobný takové přerostlejší garáži, přesně má 3,9 metru na šířku.

Foto: Profimedia.cz

Každý volný prostor je důmyslně využitý.

I přes ne zrovna oslňující velikost najdete v domku vše potřebné. Kuchyň, jídelnu, obývací pokoj, ložnici v prvním patře a samozřejmě koupelnu a toaletu. Za domem je k dispozici dokonce i malá zahrádka.

Foto: Profimedia.cz

Pokud byste o něj měli zájem, je zrovna nyní možnost si takové bydlení pořídit. Domeček je totiž v současnosti na prodej za 74 950 liber (cca 2,2 miliónu korun).

Foto: Profimedia.cz

Vyšší zájemce by mohl mít trošku problém...

"Musím se přiznat, že jsem dosud nic podobného neprodával. Jde vskutku o malé bydlení pro jediného člověka. I tak ale bude někomu určitě vyhovovat," podotkl s úsměvem Mark Franklin, realitní agent ze společnosti Tamlyns pro server Express.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám