Hlavní obsah

Pohádkové ubytování, kde se plní sny romantikům i snílkům

Novinky, Bohumila Kunertová

Ubytovací zařízení lákají zákazníky na luxus, levný nocleh, romantiku a mnoho dalšího. Zaujmout hosty natolik, aby se vraceli, není totiž nijak jednoduché. Takový problém rozhodně nemá belgický hotel La Balade des Gnomes. Dychtivým návštěvníkům zde nabízejí ubytování v opravdu netradičních apartmánech, například v útrobách trojského koně.

Foto: Profimedia.cz

Zvenku vypadá poněkud strašidelně, uvnitř ale trojský kůň nabídne pohodlné ubytování.

Článek

Když se řekne trojský kůň, každý si představí něco jiného. Milovníkům historie se vybaví válečný stroj, který pomohl Řekům k dobytí Troje, internetovým nadšencům zase škodlivý program, který napadá jejich počítače.

To ale není rozhodně vše. Stále více turistů se totiž již na vlastní kůži přesvědčilo, že trojský kůň může sloužit i jako ubytovací zařízení.

Foto: Profimedia.cz

U každého z pokojů bylo dbáno i na nejmenší detail.

Foto: Profimedia.cz

Pohádkový hotelový komplex s trojským koněm najdete na belgické farmě v blízkosti městečka Durbuy. Celkově je možné vybrat si nocleh v deseti tematických pokojích. Architekt Noel se u všech místností inspiroval pohádkovými či mýtickými motivy. Navrhl tak například pokoj jako romantický ostrov, milovníci lodí si mohou lebedit v posteli a la člun s vlastním jezírkem, ženy se mohou vcítit do role mořské víly.

Foto: Profimedia.cz

Pohádka a romantika v jednom, stačí jen ulehnout a snít.

Foto: Profimedia.cz

U každé místnosti je dbáno i na nejmenší detaily, celkovou tajuplnou atmosféru pak dolaďují pokřivená okna nebo stropy s hvězdami.

Foto: Profimedia.cz

Fantazii se při návrhu pokojů meze nekladly.

Součástí komplexu je i restaurace La Gargouille, jež se specializuje výhradně na pokrmy ze zdejších produktů a bio potravin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám