Hlavní obsah

Romantické orchideje jako valentýnský dárek i slušivá dekorace

Novinky, Pavel Hruška

Nejen na svatého Valentýna můžeme dát našim láskám najevo, že je nám s nimi dobře. Něžné důkazy mohou mít spoustu podob. My jsme letos vsadili na orchideje. Nechte se inspirovat pěti aranžemi, které se stanou překrásnou dekorací k romantické večeři.

Článek

Labutí píseň pro zamilované

Na skleněném talíři je rozprostřena kůra z borovice lesní, svíčky ve tvaru srdce a z tzv. andělských vlasů vytvarovaná dvě srdíčka, umocňující lásku zamilovaných. Celé kompozici vévodí bílá orchidej (Phallaenopsis) - opět zabalená do mechového kabátku. K doplnění a zjemnění slouží bílá peříčka napíchaná do mechu po celém obvodu, která vypadají jako sukénka baletky.

Foto: Petr Horník, Právo

Labutí píseň pro zamilované

Orchidej v kokosu

Phallaenopsis, jehož kořeny jsou zabaleny do mechové koule vázacím zeleným drátkem, je vložen do rozpůleného kokosového ořechu (slupka ořechu je celá, včetně kokosového vlákna - tak, jak roste na palmě, jen podélně rozříznutá). Na kouli z mechu jsou přilepena dvě dřevěná srdíčka.

Foto: Petr Horník, Právo

Orchidej v kokosu

Lesní láska

V dutině trouchnivějícího pařezu se pyšní svými květy Phallaenopsis a volá všechny zamilované rudými křídly z peříček.

Foto: Petr Horník, Právo

Lesní láska

V turbanu

Phallaenopsis v mechové kouli je umístěn do otvoru vytvořeného uprostřed. Valentýnským doplňkem je srdce vytvořené z vázacího drátu a omotané červenou vlnou. Turban je vytvořen z králičího pletiva, polepeného mechem. Do vyrobené nádoby je vložena nepropustná fólie, která je celá omotaná bílou a červenou vlnou.

Foto: Petr Horník, Právo

V turbanu

Orchidejová zahrádka

Seskupení dominují Phallaenopsis a doplňují je krásné vřesovištní rostliny s červenými bobulemi - libavky (Gaulteria procumbens). Valentýnskou náladu navodí srdíčko z drátků a korálků. Ošatku lemuje červený plůtek z vrbových klacíčků.

Foto: Petr Horník, Právo

Orchidejová zahrádka

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám