Hlavní obsah

Jak vypadá ideální bydlení moderních žen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnešní mladé ženy, které dosáhly významného postavení a tedy i přiměřeného finančního ohodnocení, nečekají, že se o ně někdo bude starat. Samy se starají, aby si zařídily život po svém, a zejména chtějí hezky bydlet.

Foto: www.modernibyt.cz

Velký obývací pokoj s kuchyňskou linkou a jídelním stolem oběma mladým ženám velmi vyhovuje. Také propojení s terasou považují za ideální.

Článek

Hlavní město nabízí vzdělaným a schopným dívkám dost příležitostí k zajímavé práci s odborným růstem i funkčním postupem. Dobrý plat, který je s takovým zaměstnáním spojen, jim umožňuje zavázat se k půjčce, která je většinou nezbytná pro koupi vlastního bytu.

Foto: www.modernibyt.cz

Velkou vestavěnou skříň a velké zrcadlo přesně to potřebují mladé ženy, které chtějí vždy dobře vypadat.

Při rozhodování bývají pro uživatelku důležité různé faktory. Jak daleko je byt od centra, případně od místa, kde pracuje? Jaké představy má o budoucnosti? Plánuje byt pouze pro sebe, pro budoucí rodinu, nebo chce dočasně bydlet s jednou či dvěma přítelkyněmi a dělit se s nimi o náklady? A samozřejmě - jak hezký jí byt i jeho okolí připadá.

Foto: www.modernibyt.cz

Jídelní stůl pro čtyři osoby je dostatečně velký nejen pro dvě ženy, ale i pro jejich nejbližší přátele.

Z podnájmu do vlastního

Veronika pochází z malého města a v Praze vystudovala Vysokou školu ekonomickou. Se znalostí několika jazyků - angličtiny, němčiny a ruštiny - nemusela hledat uplatnění dlouho. Velká zahraniční firma ji přijala téměř okamžitě po promoci a nabídla dobrý plat. Zpočátku to vycházelo jen na slušný podnájem.

Foto: www.modernibyt.cz

Je tu dost místa i pro setkání s kupou kamarádů. Určitě přibude další sezení a velká televize.

Po sedmi letech, kdy díky píli a iniciativě dostávala stále odpovědnější a také lépe placenou práci, mohla začít uvažovat o vlastním bytě. Rozhodla se pro větší, kde by zpočátku bydlela spolu s přítelkyní. Její nájem jí bude pomáhat splácet půjčku, a kdyby došlo na svatbu a potom i děti, nebyl by problém situaci nějak řešit.

Foto: www.modernibyt.cz

Do ložnice bylo rozumné opatřit dvoulůžko. Prozatím to bude prima základna pro „holčičí“ hovory o všem možném.

Feng-šuej v Česku

V poslední době se lidé hledající nové bydlení zajímají o principy feng-šuej, které dosti přísně upravují orientaci obydlí i jeho zařízení podle pravidel čínské filozofie. Nový Veroničin byt zmíněné nároky splňoval, a to byl další důvod, proč se právě pro tento byt rozhodla. „Ještě nedávno jsem kouřila,“ přiznává se.

Foto: www.modernibyt.cz

Prostorná koupelna se brzy zaplní spoustou krášlících potřeb. Obě přítelkyně vítají, že každá bude mít své vlastní umyvadlo.

„Ale naštěstí jsem pochopila, že je to hloupé a nebezpečné. Přítelkyně Alena, která zde bude bydlet se mnou, je vyznavačka jógy, čínské medicíny a vůbec zdravého životního stylu. Tak jsem se přidala a těším se, že zde spolu vytvoříme takovou malou ozdravovnu. Nekouřit, nepít (jenom někdy a málo), chodit brzy spát (většinou),“ směje se.

Foto: www.modernibyt.cz

Tady bude bydlet Alena, ale než se nastěhuje, snesla sem Veronika památky na své dětství. Jednou to ostatně bude dětský pokoj.

Reklama

Související témata:

Související články

Moderní mezonetový byt obložený dřevem

Dřevěné obklady si možná někteří pamatují z nevzhledných panelových bytů, kde byly kdysi trendem, nebo z oblíbených chat a chalup za městem. Romana a Pavel...

Výběr článků

Načítám