Dům se nachází u hory Salève nad Ženevským jezerem. Stavba je konstruována z prefabrikovaných betonových bloků. Ty jsou poskládány tak, aby došlo k maximálnímu využití svažitého pozemku. Prefabrikovaná železobetonová konstrukce dodává stavbě její industriální výraz.

Stavba je maximálně prosvětlena.

Stavba je maximálně prosvětlena.

FOTO: archiv Dupraz Architecte

V okolí industriální stavby jsou vzrostlé vysoké duby. Pozemek je poměrně rozlehlý a nabízí velkorysý výhled.

Architekt optimálně využil potenciál úzkého pozemku.

Architekt optimálně využil potenciál úzkého, ale rozlehlého pozemku.

FOTO: archiv Dupraz Architecte

Stavba má jednotnou šedivou barevnost pohledového betonu a nijak tak neruší své přírodní prostředí. Okna mají stejné velikosti jako dveře a nabízí tak působivé výhledy do okolí.

Stavba kontrastuje se se sousedním objektem v klasickém stylu.

Stavba kontrastuje se sousedním objektem v klasickém stylu.

FOTO: archiv Dupraz Architecte

Problematický pozemek architekt dobře využil. Jižně najdeme vstup, jídelnu a kuchyň. Pokoj rodičů se nachází v přízemí, zatímco pokoje dětí jsou umístěny ve svahu (ve spodním patře) s krásným výhledem na stromy.

Architekt dobře využil problematický terén pozemku.

Architekt dobře využil problematický terén pozemku.

FOTO: archiv Dupraz Architecte

Stavba minimalistické industriální budovy probíhala od roku 2011 až do konce loňského roku.