Hlavní obsah

Čím vybavit domácí posilovnu

Právo, Gisela Růžičková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začátek nového roku je obdobím nejrůznějších předsevzetí, mezi něž patří také péče o tělo spojená s cvičením. Jenže chodit pravidelně do posilovny nás přestane brzy bavit. Stojí za úvahu vybavit si vlastní domácí posilovnu. Co vše budeme řešit?

Foto: KETTLER

Šlapadlo (od 1190 Kč) je cvičebním doplňkem, případně i rehabilitační pomůckou. Dokáže plnit úkoly nenáročných uživatelů, k jeho přednostem patří především to, že je malé.

Článek

Především se budeme snažit o maximální úsporu místa. Ne každý má k dispozici místnost, kterou může vyčlenit pro domácí fitness. Řešit budeme i cenovou dostupnost vybavení, a proto si pořídíme pár šikovných pomůcek, s nimiž procvičíme celé tělo. A zaměříme se na takové přístroje, jejichž cena bude odpovídat kvalitě.

Foto: KETTLER

Multifunkční posilovací lavice Vario (3990 Kč) je vhodná pro posilování břicha, zad, hrudníku a paží při rozšíření tréninku o jednoruční činky.

Přístroje pro sílu a objem svalů

Tyto přístroje se hodí pro muže: jednoruční činky, např. 5–40 kg stupňované po 5 kg po páru, olympic set (osa + kotouče) 140 kg, posilovací lavice: šikmá lavička – břicho, rovná lavička – tlaky s činkami, nebo multifunkční posilovací věž, fitness box.

Foto: SPORT FITNESS

Jednoruční činky (od 79 Kč) jsou klasickou cvičební pomůckou, která se osvědčila hlavně při tvarování ramen a paží.

Ke vzpírání a posilování patří: jednoruční činky, hřídele, vzpěračské tyče, posilovací vaky. Vybírat lze z několika druhů kotoučů různých barev, velikostí a hmotností. Dále stojany pro činky, kotouče nebo celé činkové sestavy včetně vzpěračských tyčí.

Fitness box pomáhá účinně tvarovat a zpevňovat postavu.

Foto: KETTLER

Pérové posilovače s ergonomicky tvarovanou rukojetí (149 Kč).

Přístroje pro tvarování postavy

Jsou účinné i pro spalování tuků a kondiční cvičení, které budou praktikovat spíš ženy. Pro ideální fitness postačí vinylové jednoruční činky, rotoped nebo eliptický trenažér.

Foto: KETTLER

Crossový trenažér (22 990 Kč) příjemně a dynamicky procvičí všechny svalové skupiny (s výjimkou břicha). Je vhodný i pro osoby s kloubními problémy.

Fitness pomůcky pro posilování, protahování, ale i balanční cvičení, aerobic a gymnastiku vyhledáváme pro jednoduché použití, nízké pořizovací ceny a vysokou efektivitu cvičení v domácím prostředí.

Cviky na rotačním disku prokrvíme dolní končetiny, zpevníme hýžďové svaly, svaly stehen a svaly podél páteře. Pravidelným cvičením se začnou rychleji spalovat tuky v partiích, kde se nejčastěji ukládají.

Foto: INSPORTLINE

Rotana Digital (290 Kč) je oblíbený rotační disk doplněný o unikátní LCD displej s počítadlem pohybů. Na povrchu disku je jemný stimul a magnety, které pozitivně ovlivní proudění energie tělem, takže nohy můžeme zbavit otoků a bolestí.

Cvičení s latexovou stuhou (od 30 Kč) účinně posiluje všechny partie. K dostání je v různých průměrech a barvách. Lepší je dlouhá guma, kterou podle potřeby můžeme přeložit, svázat nebo na konce uvázat úchyty.

Cvičení s gymnastickým míčem (od 150 Kč) snižuje napětí organismu, posiluje břišní svaly a aktivuje klouby. Především ale posiluje zádové svaly díky tomu, že na něm stále udržujeme balanc. Máme-li sedavé zaměstnání, vyměníme občas židli za míč.

Foto: FITHAM

Gymnastický míč ve tvaru fazole (289 Kč) je moderní doplněk pro všestranné cvičení a jógu i rehabilitační účely. Povrch míče je z vysoce odolného PVC materiálu, který zajišťuje ochranu proti poškození či protržení.

Švihadlo: Skákáním přes švihadlo za hodinu vydáme minimálně 1900 kJ. Nárazy při přeskakování švihadla jsou přitom menší než u běhu. K účinku je nutná kvalitní obuv a skákání spíše na měkčím povrchu. Cena: od 40 Kč, digitální s počítadlem od 100 Kč.

Výhody domácí posilovny

Ušetříme čas nutný na cestu do fitness centra. Zacvičíme si v naprostém soukromí a nikdo nás nebude rušit. Někdo má zábrany cvičit před ostatními, jiný potřebuje na cvičení klid. Doma můžeme cvičit kdykoli a navíc domácí prostředí je mnohem příjemnější.

Foto: INSPORTLINE

Vibromasážní pás Variolux (od 4690 Kč)

Ceny vybraných přístrojů pro domácí fitness

Běžecké pásy vhodné pro domácí použití od 5000 Kč

Boxovací stojan s pytlem a hruškou od 3800 Kč, boxerské rukavice od 330 Kč

Cyklotrenažéry od 5000 Kč

Posilovací činky od 600 Kč, nakládací činkový set od 2000 Kč

Eliptické trenažéry od 8000 Kč

Rotační disky od 300 Kč

Podložky na cvičení od 300 Kč

Míče na cvičení od 60 Kč

Trampolína s držadlem od 2000 Kč

Aerobic step 1200 Kč

Vinylové činky od 100 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám