Hlavní obsah

Netradiční budova Peruri 88 by mohla být novou dominantou Jakarty

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stavba s názvem Peruri 88 od nizozemského architektonického studia MVRDV má nabídnout plochu 360 tisíc metrů čtverečních zeleně. Projekt má vzniknout v Jakartě, hlavním městě Indonésie.

Foto: MVRDV

Stavba na první pohled vypadá jako hromada budov spojená věží.

Článek

Stavba se má stát novou dominantou Jakarty. Hlavní věž má být více jak 400 metrů vysoká a obyvatelé v ní naleznou obchody, kanceláře, bydlení, luxusní hotel, čtyř úrovňové parkoviště, mešitu, divadla i nevšední venkovní amfiteátr. Budova má mít pět základních jader.

Foto: MVRDV

Obyvatelé si budou moci vybrat která architektura je jim nejbližší.

Projekt Peruri 88 spojuje v Jakartě potřebu ploch zeleně s potřebou vzniku nových obytných budov.

Návrh nabízí velký výběr kancelářských i bytových prostor. Stavba vypadá na první pohled jako shluk různých budov. Každý z těchto naskládaných městských bloků má mít poloveřejný střešní park s řadou zahrad, hřišť, dětských venkovních restaurací a bazénů.

Foto: MVRDV

Stavba má mít netypické atrium.

Na horní části věže se má nacházet hotel a panoramatická restaurace a také vyhlídková plošina. Přístup má být k dispozici jak obyvatelům, tak zaměstnancům v kancelářích.

Foto: MVRDV

Na střechách nižších staveb mají vzniknout rozlehlé parky.

"Naší inspirací pro komerční pódium a veřejné prostory je přírodní prostředí - svěží džungle a kameny obklopené rozlehlým oceánem," sdělil David Rogers, ředitel pro design ze společnosti Jerde, která se má na vzniku stavby také podílet.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám