Hlavní obsah

Hrnce na těstoviny jako vánoční dárek pro milovníky italské kuchyně

Novinky, tnk

Italská kuchyně je v Česku stále oblíbenější. Řadu lidí tak může potěšit pod vánočním stromečkem třeba speciální hrnec na těstoviny. Díky děrované vložce je vaření jednodušší a rychlejší.

Foto: Silit

Multifunkční hrnec o objemu 5 litrů slouží k vaření těstovin, ale i na přípravu zeleniny apod.

Článek

Výhodou hrnců na těstoviny je, že je můžete používat i jako běžné hrnce. Po vyjmutí vložky tak získáte klasický hrnec na vaření. Kromě vaření těstovin v nich lehce připravíte i brambory, jejichž scezení tak bude trvat kratší dobu.

Foto: WFM

Hrnec ze série Mini má objem 3 litry a je vhodný pro jednočlené domácnosti, ve kterých se šetří místo v kuchyni.

Početnější rodina ocení rozměrnější hrnce o objemu 5 až 7,5 litru. Je třeba brát v úvahu, že na přípravu 100 g těstovin se doporučuje minimálně 1 litr vody.

Foto: Tescoma

Hrnec na špagety Presto se vyrábí i o objemu 7,5 litru. Hodí se tak pro početné rodiny.

Pokud budete těstoviny vařit často, vyplatí se zvolit hrnec se skleněnou poklicí, díky které uvidíte hned na první pohled, zda se voda vaří. Nemusíte poklici často odklápět a nedochází tak ke zbytečné ztrátě tepla.

Foto: BRA

Hrnec na těstoviny Professional má objem 6,5 litru a je vhodný pro veškeré tepelné zdroje - plynové, keramické, elektrické, halogenové i idukční hořáky.

Pokud máte odolnou kuchyňskou linku, které nevadí stoupající pára z hrnce ve dřezu anebo máte i nad dřezem digestoř, bude vám na pohodlné vaření těstovin stačit jednoduchý hrnec s otvory v poklici.

Foto: Banquet, OBH Nordica

Hrnce umožňující jednoduché slévání díky otvorům můžete využít i pro vaření těstovin, ale i brambor.

Pokud si nechcete pořizovat nové drahé hrnce, vyplatí se zvolit děrovanou vložku do hrnce, kterou pořídíte cca za 100 až 200 Kč. Je víceméně univerzální a hodí se do většiny 3litrových nebo 4 až 5litrových hrnců. Poslouží i jako klasický cedník.

Hrnců na těstoviny je letos na trhu k mání celá řada. Vyplatí se vsadit na kvalitní masivnější provedení a jednoduchý minimalistický design.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám