Hlavní obsah

Soutěž In Light představila nejlepší osvětlení sezóny, včetně lustru z peří

Novinky, tnk

Soutěž In Light je "bojem" o nejlepší účelové a designové svítidlo. Ocenění má na nesporné kvality vítězného osvětlení upozornit případné zákazníky. Letos zaujalo svítidlo z peří i lustr v orientálním stylu.

Foto: Novinky

Svítidlo z peří s názvem Vita Eos (Alhambra)

Článek

Soutěžní osvětlení byla k vidění na veletrhu stolování, dekorací a bytového textilu Tendence. Letos proběhl již sedmý ročník soutěže. Utkali se spolu výrobci, prodejci svítidel, dekoratérská studia i designéři.

Porotci hodnotí originalitu i design svítidla

Hlavním úkolem této soutěže bylo podle organizátorů představit svítidlo, které bude maximálně odpovídat účelu svého použití a bude originální. V rámci soutěže se tak hodnotí i design svítidla, zvolený materiál a také technické vlastnosti.

Foto: Novinky

Zleva: osvětlení Mila zapadne i do futuristicky zařízených interiérů, svítidlo Work od Prolicht Czech se hodí hlavně do interiérů mladší generace.

Soutěž je hodnocena odbornou komisí po vedením Jiřího Habela z Českého vysokého učení technického. Mohou se do ní ale zapojit i návštěvníci veletrhu.

Porota ocenila různé možnosti využití osvětlení

Hlavní cenu si odnesla firma Wenzel za "Sérii LD 8003". Podle poroty má komplexní soubor přisazených a vestavných svítidel široké uplatnění jak ve veřejném, tak v soukromém interiéru. Je možné ho využít pro obchodní účely, v kuchyňských i šatnových sestavách.

Foto: Wenzel

Vítězné svítidlo se série LD 8003 od firmy Wenzel.

Oceněna byla i firma Halla za svítidlo Mila, na kterém porota ocenila, že je navrženo jako modulový systém s přímým a nepřímým orientováním světelného toku. Design je inspirován organickými liniemi Casa Mila v Barceloně od architekta Gaudího. Jednotlivé segmenty se spojují s využitím magnetu.

Foto: Novinky

Lustr připomínající jarní déšť (s názvem LU 2330/36/70) od Orion Praha - Svítidla.

Firma Selene získala ocenění za exponát Artemide Empirico. Jde o zajímavě tvarovaný objekt, jehož designérem je slavný Karim Rashid. Světlo se vyrábí i ve stojanové verzi.

Foto: Novinky

Svítidlo Empirico od firmy Artemide - Selene.

Oceněna byla i firma Aulix lighting za jednoduše tvarované osvětlení s názvem White design, kterému porota udělila čestné uznání.

Obsazenost v soutěži nebyla velká, soutěže se letos účastnilo jen osm firem s deseti exponáty, z toho čtyři firmy získaly ocenění odborné poroty.

Konkurenční soutěž s názvem Top Light brzy proběhne na veletrhu Pragointerier, který se uskuteční od 14. do 17. 2. 2013. Soutěže se také mohou zúčastnit firmy, které vyrábí nebo prodávají libovolná svítidla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám