Hlavní obsah

Masážní trysky se už v koupelnách zabydlely

Právo, Sylva Svobodová

Sprchování může být příjemný relax spojený s vodní masáží, která nám uvolní zatuhlá záda a šíji. Stačí si do sprchy pořídit panel s tryskami nebo koupelnu rovnou vybavit kompletním hydromasážním boxem. Kdo preferuje poležení ve vaně, nedá dopustit na podvodní proudy vody.

Foto: SIKO KOUPELNY

Vana Syntia s hydromasážním systémem Lux s elektronickým ovládáním, materiál vícevrstvý akrylát, rozměr vany 150x150 cm. Vybavení 6 základních trysek, 4 mikrotrysky na záda, 10 airmasážních trysek. Cena 36 980 Kč.

Článek

Sprchování je zdravé, s hydromasážními tryskami to platí dvojnásob. Panely lze do sprchového koutu dodatečně osadit, boxy se prodávají jako komplet s vaničkou, zástěnou a tryskami.

Cenově nelze jednoznačně říci, co je výhodnější. Záleží na výbavě a typu provedení. Sprchovací panel může stát přes 20 000 Kč, a naopak základní provedení boxu začíná na 10 000 Kč. Komfort poskytuje i hydromasážní vana, která může stimulovat nejen proudem vody, ale i vzduchu.

Foto: RAVAK, Právo

Sprchový hydromasážní panel Nautilius na skleněné čelní ploše. Sprchování možné z hlavice i ručně, pro masáž určené dvoupolohové masážní trysky s nastavením směru proudu. Panel je osazen termostatickou baterií s dětskou pojistkou, lze instalovat na

Hlavně praktičnost

Hydromasážní sprchovací panel má tvarem, materiálem i velikostí ladit s nábytkem a sanitou. Do koupelny pak zapadne jako kamínek mozaiky a vyšvihne ji o třídu výše. Kromě designu ale sledujeme hlavně užitné vlastnosti.

Panel by měl mít odkládací poličku na sprchové gely, zajímáme se, z jakého materiálu jsou hlavice a zda jsou chráněné proti zanesení vodním kamenem. Oceníme i termostatickou směšovací baterii, na které zůstane přesně ta teplota, kterou nastavíme, bezpečná je i dětská pojistka proti opaření.

Foto: SIKO KOUPELNY, ORAS, Právo

Sprchový masážní panel s regulovatelnými tryskami a sprchovými koncovkami, materiál hliník, termostatická baterie. Cena 9990 Kč. Bezdotykový smíšený panel pro předem smíšenou vodu, která se spustí a uzavře předložením ruky před průzorem senzoru.

Panely se montují na rovnou stranu nebo i do rohu sprchového koutu, trysky jsou programovatelné. Podle potřeby umějí masírovat krční páteř, záda, některé i plosky nohou. Bezvadnou funkcí je i výšková nastavitelnost panelu, kterou lze regulovat s ohledem na postavu jednotlivých členů domácnosti.

Masírovat se můžeme vestoje i vsedě, když je součástí sprchového koutu sklopné sedátko. Sprchovací panely jsou vhodné pro koupelny s výškou 240 cm, protože hlavice má být alespoň 2 m od dlažby.

Foto: RAVAK, Právo

Unavená záda po dlouhém sezení u počítače se brzy ozvou. Pravidelná masáž od bolesti pomůže.

Box nabízí i saunovací páru

Koho čeká kompletní rekonstrukce koupelny nebo se zařizováním teprve začíná, může zainvestovat do hydromasážního boxu, který se prodává jako sada v jednom. Součástí je akrylátová vanička, zástěna z bezpečnostního tvrzeného skla o tloušťce 4 mm a samozřejmě různé kombinace a rozmístění trysek.

Box může být pro jednu až dvě osoby a mít různý tvar: prodávají se půdorysy čtverce, obdélníku, čtvrtkruhu.

Foto: BAUHAUS

Hydromasážní vana Blue Wave o velikosti 145x14 cm má 2 podhlavníky. Zvláštní je prosklená přední část vany a bezpečnostní sklo prosvětlené LED svítidlem. Cena 31 990 Kč.

Hydromasážní box nemusí jen masírovat, některé fungují i jako parní a turecká lázeň, ve které si volíme teplotu a kombinujeme na míru páru s masáží trysek.

Perlička a trysky ve vaně

Dokonalé prohřátí těla za plískanic zažijeme jenom ve vaně s horkou vodou. Hydromasážní přidávají i něco navíc: masáž, díky níž se čistí a tonizuje kůže, zlepšuje cirkulace krve, stimuluje imunitní systém těla a okysličení vnitřních orgánů.

Foto: RAVAK

Hydromasážní vana Extra flat Plus Whisper je vybavena hydromasážními tryskami i minitryskami. Vana má ovládací ventil, lze rychle a plynule přepínat mezi jednotlivými oblastmi masáže.

Hydromasážní vany, stejně jako klasické, mohou být z různých materiálů (akrylát, smalt, laminát) a rozmanitých tvarů (rohové, obdélníkové, atypicky tvarované).

Důležité je správné rozmístění trysek. Ty mají masírovat hlavně do míst na lidském těle, kde mu to nejvíce prospívá (mnozí výrobci spolupracují s fyzioterapeuty).

Hydromasážních van jsou desítky variant, ale vybírat si můžeme obvykle ze čtyř základních typů masáže: hydro (masáž proudem vody), air (masáž proudem vzduchu), kombinace hydro/air (masáž zvlášť proudem vody a proudem vzduchu) a naposledy whisper (masáž přímo směsí vody a vzduchu).

Hydromasážní vany dobře fungují jen při správné údržbě. Jednou za čtvrt roku napustíme vanu pod trysky, přidáme dezinfekci a spustíme systém (vytvoří se pěna). Pak proces opakujeme a nakonec ještě jednou propláchneme. Dražší modely mají už v sobě zabudovanou nádržku na dezinfekci, která přesně dávkuje.

Cena hydromasážní vany je vyšší, za kvalitní zaplatíme od 20 000 Kč.

Nálada se mění s barvou
Příjemná relaxace — chromoterapie využívá k harmonizaci těla světlo a barvy, které ovlivňují naše vnímání teploty, času, schopnost soustředění a celkové psychické rozpoložení.
Chromoterapie H2O Color je samostatný výrobek vhodný na většinu akrylátových van. Jde v podstatě o výkonné podhladinové osvětlení v plochém designu (kovové ploché svítidlo), které oživí koupelnu mnoha barevnými odstíny (červená, oranžová, žlutá, zelená, modrá, fialová a bílá). Dotykové ovládání s volbou barev je přímo na plochém svítidle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám