Hlavní obsah

Výstřední hotel kombinuje secesní architekturu s pohádkovými motivy

Novinky, Bohumila Kunertová

V současné architektuře najdeme mnohé. Od klasických stylů přes různé nemožné kombinace, které vzbuzují údiv, mnohdy až odpor. Někdy se ale dá zkombinovat zdánlivě nemožné a vznikne unikátní dílo. Takovou stavbou je například hotel s příznačným názvem Crazy House, jenž vyrostl ve vietnamském městě Da Lat.

BEZ KOMENTÁŘE: Pohádkový dům ve Vietnamu

 
Článek

A čím že je tento desetipokojový hotel tak výjimečný? Právě kombinací zdánlivě neslučitelných vzorů a stylů. Architektoničtí znalci v budově rozpoznají rysy slavných umělců Salvadora Dalího a Antonia Gaudího, pohádkoví milovníci jistě najdou v hotelu jasné rysy Disneyho klasického pohádkového zámku.

Foto: Profimedia.cz

Chcete uniknout od každodenní rutiny? Pohádkový hotel může být to pravé místo pro relaxaci.

Foto: Profimedia.cz

Nápaditý styl a kombinace budov zaujme už z dálky.

Foto: Profimedia.cz

Netradiční styl budovy dokreslují různě tvarovaná okna.

Účel stavby byl jasný. Zaujmout a nabídnout hostům nefalšované pohádkové (někdy spíše strašidelné) ubytování, cituje server Daily Mail. Jednotlivé tematické pokoje jsou plné fantazie, atmosféru dokresluje ručně vyráběný nábytek, mnohá schodiště a chodby připomínají svým vzhledem jeskyně.

Hlavní inspirací návrháře Danga Viet Nga bylo nejen okolí města Da Lat, ale především dílo slavného katalánského architekta Gaudího.

Foto: Profimedia.cz

V pokojích dominují přírodní a zvířecí motivy.

Foto: Profimedia.cz

Schodiště a chodby připomínají pohádkové jeskyně.

Organický expresionistický styl hotelu sází především na symboly hub, zvířat a pavučin. Většina místností má specifické zvířecí motivy, ubytovat se můžete v tygřím, klokaním nebo orlím pokoji.

Foto: Profimedia.cz

Pětipatrový hotel, postavený v roce 1990, se v prvních letech po dokončení nesetkal s přílišným pochopením. V současnosti je ale ceněn jako kultovní pop-artové dílo, je uváděn v mnoha turistických průvodcích a byl také zařazen do seznamu nejbizarnějších světových staveb.

Reklama

Související témata:

Související články

Čím zaujmou nejmenší domy na světě

Bydlení v současnosti nepředstavuje zrovna levnou záležitost, a tak se není čemu divit, že se mnozí obyčejní lidé i návrháři snaží hledat různá "miniaturní"...

Výběr článků

Načítám