Hlavní obsah

Finančně dostupné bydlení nemusí být jen pouhým snem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rodinný dům Ideal svými rozměry i dispozičním řešením nejvíce oslovuje čtyřčlenné rodiny, neméně oblíbený je u mladých i seniorských párů. Všem zájemcům, hledajícím moderní, úsporné a přitom finančně dostupné bydlení více napoví návštěva vzorového domu.

Foto: www.mujdum.cz

Pultový vikýř s dvojicí oken je zajímavým prvkem střechy, ale především se stará o bohatý přísun denního světla do dvou podkrovních pokojů.

Článek

Velikostně je dům určen spíše menším domácnostem, pro něž bohatě splňuje nároky na obytný prostor. Partnerským dvojicím umožní věnovat se třeba i dlouho odkládaným koníčkům nebo si zřídit pokoje pro hosty. Architektura vychází z klasických tvarů rodinných domů. Kompaktní stavba se vyznačuje menší zastavěnou plochou, což dovoluje umístit dům i na nevelký pozemek.

Skladnost nízkoenergetického domu však není na úkor obytné plochy, rozložené do dvou podlaží. Třicetimetrový obývací pokoj jistě uspokojí požadavky na rodinnou relaxaci i pořádání větších přátelských posezení.

Foto: www.mujdum.cz

Barevné kontrasty tmavé střechy, zářivé omítky a bělosti okenních rámů dodávají klasicky tvarovanému domu svěží vzhled.

Samostatnou kuchyň, která je přístupná jak z haly, tak z obývacího pokoje, ocení především majitelé upřednostňující tradiční dispoziční řešení, kdy se členové domácnosti při různých činnostech navzájem neruší. Absence dveří mezi těmito místnostmi zároveň zamezuje pocitu izolace. V přízemí se nachází ještě místnost vhodná například pro hobby nebo domácí práce a samostatné WC. Ze vstupní haly vede schodiště do podkroví se třemi dalšími pokoji, z nichž jeden má přímý vstup na balkón. Doplňuje je koupelna a šatna.

O tom, jak „ideální" bydlení vypadá v reálu, se každý potenciální zájemce přesvědčí při návštěvě kompletně zařízeného vzorového domu. Získá tak i lepší představu o tom, zda mu bude dům v prezentované podobě vyhovovat, nebo bude třeba provést dílčí či zásadní úpravy podle vlastních potřeb.

Foto: www.mujdum.cz

Část vzorového obývacího pokoje určená k přátelskému posezení i relaxaci ve společnosti hudby či filmů.

Tím si budoucí investor ušetří starosti a často i nemalé finanční částky, které by jinak vynaložil při případných dodatečných úpravách již hotové stavby. Vybrat si dům jen podle projektu je obtížné i pro profesionála, natož pro stavebníka bez zkušeností, a proto je návštěva vzorového domu více než žádoucí.

Rodinné domy jsou vystavěny technologií velkoplošných stěnových dílců na bázi sendvičové konstrukce. Díky menší tloušťce obvodových stěn (300 mm) oproti klasickým stavbám je při stejné zastavěné ploše docíleno zvětšení vlastní obytné plochy o 10 %.

Foto: www.mujdum.cz

Půdorys přízemí: 1) hala 2) WC 3) domácí práce 4) kuchyň + jídelna 5) obývací pokoj 6) terasa.

Vysoce účinné zateplení obvodových stěn (R je 4,3 m²K/W podle typu použité konstrukce) se odráží v nízkých nákladech na vytápění a zajišťuje domům zařazení do kategorie nízkoenergetických staveb. Délka výstavby závisí na typu domu a konkrétních požadavcích investora. V průměru se pohybuje mezi třemi až šesti měsíci. Samotnou rychlost stavebního procesu ovlivňuje i fakt, že společnost Canaba konstrukční prvky sama vyrábí.

Foto: www.mujdum.cz

Elegantní koupelně vládne příjemná kombinace.

Díky tomu, že má naprosto plnou kontrolu nad kompletní výstavbou, může poskytnout třicetiletou garanci na konstrukční systém a střešní krytinu. Smluvně garantuje také pevnou cenu a termín dokončení bez ohledů na počasí.

Ve standardu je typový dům projektován tak, aby byl cenově dostupný i méně finančně silným investorům, což je pro mladé páry a rodiny, které si nejčastěji dům objednávají, velmi podstatné.

Foto: www.mujdum.cz

Půdorys podkroví: 1) hala 2) koupelna + WC 3) ložnice rodičů 4, 5) dětský pokoj 6) šatna 7) balkón.

V případě, že investorům základní varianta domu nevyhovuje, mohou si navrhnout buď vlastní změny, nebo využít katalog prověřených dispozičních řešení, vytvořený architekty společnosti.

Studii domu včetně případných změn spolu s jejich cenovou kalkulací získá zájemce už při návštěvě vzorového domu.

Technické údaje

Zastavěná plocha 78 m²

Podlahová plocha 116 m²

Konstrukční řešení nepodsklepená stavba na základové betonové desce, obvodové stěny z masivních zateplených velkoplošných stěnových dílců na bázi ecoBetonu o síle 300 mm (tepelný odpor R = 4,3 m²K/W), fasáda dokončena značkovou probarvenou minerální fasádní omítkou, vnitřní příčky z masivních velkoplošných stěnových dílců, prefabrikované stropní desky, prefabrikované monolitické schodiště

Střecha klasický dřevěný krov, krytina BRAMAC Alpská taška Classic s povrchovou úpravou Protector

Výplně otvorů okna a vnější dveře plastové s termoizolačním zasklením, dřevěné okno VELUX s tepelněizolačním dvojsklem, vnitřní dveře SAPELI fóliované s dřevěnou obložkovou zárubní

Vytápění úsporný plynový turbokotel kombinovaný o výkonu 12-24 kW s přímým ohřevem teplé užitkové vody nebo elektrokotel se zásobníkem na teplou užitkovou, radiátory, možnost instalace krbu nebo krbových kamen

Odhadovaná cena stavby 2 500 000 Kč

Zuzana Ottová, www.mujdum.cz

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám