Hlavní obsah

Nejzajímavější kusy do interiéru z letošního Designbloku bortí konvence

Novinky, tnk

V Praze se letos opět koná sklizeň designérských novinek s názvem Designblok. Nápadité interiérové kusy na přehlídce předvádí nejen čeští, ale i španělští či italští designéři. K vidění je tak řada interiérových novinek, které rozhodně zaujmou.

Foto: Novinky

Drátěná S Chair inspirovaná slavnou Panton Chair z prezentace Jana Plecháče a Henryho Wielguse a nevšední hodiny z ČVUT FA z Ústavu průmyslového designu.

Článek

Svou tvorbu na Designbloku předvádí i japonská umělkyně Yayoi Kusama, která o sobě nedávno dala vědět pokoji pokrytými plejádou puntíků. [celá zpráva]

Za pozornost stojí také nepřehlédnutelná tvorba slavného návrháře Christiana Lacroixe.

Foto: Novinky

Opulentní design v podání slavného Christiana Lacroixe.

Hlavním hostem Designbloku je designérka Patricia Urquiola. V jejím katalogu jsou zastoupeny světoznámé značky, jako jsou Cappellini, Mutina, Kartell či Moroso. I její návrhy jsou velmi zdařilé.

Prezentace designérů dokresluje mech, tráva nebo popel

Designérka Urquiola představuje například kolekci Vieques - vybavení koupelen pro firmu Agape. Tu dolaďují obklady z přírodního mechu. Právě mech, tráva nebo kůra či popel se ostatně staly doprovodnými materiály velké řady prezentací. Naznačují tak obrat k přírodním materiálům.

Na přehlídce ostatně byla vidět i řada víceméně surových špalků dřeva, které jsou dnes coby stoličky velmi trendy.

Foto: Novinky

Odkapávač na nádobí s názvem Hardtop od Lucie Mikyskové.

Na letošní přehlídce také nechybí zdařilé barevné elektroinstalační prvky do interiéru od Zlatomíry Cirhanové nebo elegantní svítidla firmy Brokis, která zaujala i na loňském Designbloku, kde společnost prezentovala osvětlení s názvem Muffiny, jejichž tvary se staly inspirací i pro současnou kolekci.

Foto: Novinky

Lustr vznikl z recyklovaných konvic z Ikea.

K vidění jsou i působivé skleníky a lustry v mnoha podobách. Trendy je i recyklace a šetrnost, takže přehlídka představuje i lustr ze starých plastových konví nebo kelímků ze stejného materiálu. Designérka Kristýna Pojerová představuje svůj lustr a květináč v jednom, který jsme mohli vidět už loni. Letos ale můžeme vidět i designový houbník - pěstírnu na léčivou houbu reishi.

Foto: Novinky

K vidění je i lustr a skleník v jednom od Kristýny Pojerové. Za pozornost stojí i osvětlení v podobě prášku (Ondřej Strnadel, Triplex Design).

Designblok také představuje Týden italského designu. Tomu je věnováno celé patro Superstudia Kafkův dům, které je zaměřeno na interiérový design. Italské návrhy jsou velkorysé a svým způsobem i opulentní. Například křesla tak často mají větší rozměry, díky čemuž jsou o poznání pohodlnější.

Foto: Novinky

Solární nabíječka na iPhone (prezentace DBK).

Stejně tak dostal velký prostor v rámci přehlídky i španělský design. Nedávno se v Praze představil i thajský design v rámci veletrhu Tendence. [celá zpráva]

Foto: Novinky

Němý sluha i pro boty zaujme svou funkčností (Lugi). Stojany se skleničkami a prostorem pro lahve jsou zase nápaditým doplňkem na party (To Design).

Designblok trvá v Praze až do 7. 10. První Superstudio hostí Clam-Gallasův palác, kde je k vidění řada studentských prací, které bohužel často působí chaoticky. Druhé Superstudio - Kafkův dům nabízí k vidění italský design a prezentace firem zde má lepší úroveň. Openstudio pak naleznete v pražském Šporkovském paláci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám