Hlavní obsah

Obchodní centrum v Šanghaji láká návštěvníky na gigantické křeslo

Novinky, tnk

V jednom nákupním centru v čínské Šanghaji se rozhodli návštěvníky ohromit gigantickým křeslem. To slouží nejen jako kuriozita, ale také jako pódium pro účastníky oblíbených pěveckých soutěží.

Foto: Profimedia.cz

Kýčovité křeslo zdobí vyřezávané růže a lesklé dekorace.

Článek

Křeslo je 6,8 metru vysoké a 7,7 metru široké. Podle majitele jde o největší křeslo na světě. Tato specifická kuriozita slouží i jako pódium, na kterém může moderátor lákat lidi k nákupům nebo je na nich možné vidět soutěžící oblíbených pěveckých soutěží.

Podobných křesel už po světě vyrostla celá plejáda. Vznikají hlavně jako nábytek, který má upoutat kolemjdoucí a vzbudit jejich zájem.

Porota hodnotila soutěžící u stolků před křeslem.

Vznikla tak už řada velkých židlí, nafukovacích křesel, kancelářských křesel, stolů i lavic, které fungovaly jako reklamní poutače. Před londýnskou British Library bylo například vytvořeno obří křeslo z balíků novin, které mělo upozornit na výstavu Front Page pořádanou k oslavě 100 let britských novin.

Foto: Profimedia.cz

Zrcadlové plochy v centru na křeslo strhávají ještě více pozornosti.

Velkou židli v Česku používá jako svůj hlavní marketingový motiv i jedna pražská prodejna nábytku. Umělecky ztvárněná židle od umělkyně Magdalény Jetelové se zase stala velkou atrakcí u Sovových mlýnů.

Foto: Profimedia.cz

Číňaka pózuje u křesla a upozorňuje na jeho velikost.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám