Hlavní obsah

Problém vyřešili originálně, o víkendu bydlí v privátním hotelovém apartmánu

Úspěšná pražská manažerka prý vždy toužila po klidných víkendech na jihu Čech. Dnes každý pátek odjíždí i s dcerou do podkrovního bytu v Českém Krumlově. Kdo by však riskoval, že nenajde volný hotelový pokoj? Racionální žena přece vyřeší každý problém - například tím, že si pořídí vlastní hotel.

Foto: www.modernibyt.cz

Článek

Pořídit si vlastní hotel na víkendy zní trochu jako název kapitoly z životopisu Paris Hiltonové. Proč jste zvolila právě tuto cestu a proč právě Český Krumlov?

Český Krumlov je osudové místo. Jednou jsem sem přijela z Prahy na víkend a v jistém smyslu už jsem nikdy neodešla. Potkala jsem tu totiž svého manžela, který žije v Krumlově a podniká v cestovním ruchu. Časem jsme začali řešit společnou domácnost - já se stoprocentně věnuji svému oboru a bydlím v Praze a Radek vede náš hotel Peregrin v Českém Krumlově. Zvolili jsme kompromis a máme dvě domácnosti. Společné víkendy trávíme v našem apartmánu s prostornou terasou a romantickým výhledem na město.

Foto: www.modernibyt.cz

Hlavní obytné místnosti dominuje známé svítidlo navržené slavnou designérkou Patricií Urquiolou pro společnost Foscarini.

Nechybíte si během týdne?

Oba jsme dost pracovně vytíženi a stejně bychom se doma potkávali jen na chvíli večer. Já se mohu věnovat profesi, která mě baví, a také naše dcera má v Praze řadu možností, které menší město nenabízí. Jsme si vzácnější, těšíme se na sebe a o to více si dokážeme společné chvilky užít. A kromě toho existuje skype!

Všiml jsem si zajímavých tapet a několika atraktivních kousků designového nábytku. Vybírala jste je sama nebo vám pomáhal architekt?

Chtěla jsem si zařídit takové víkendové bydlení (stejně jako celý hotel), aby bylo unikátní, příjemné a útulné. Od začátku jsem věděla, že chci dát do kontrastu starobylost budovy ze 16. století a moderní design. Po pár marných hovorech s architekty jsme si nakonec soukromý apartmán i celý hotel zařídili sami.

Foto: www.modernibyt.cz

Majitelé se rozhodovali, zda kovové traverzy přiznat, nebo je pokrýt dřevěným pláštěm, aby korespondovaly s trámy. Nakonec zvítězil názor, že není třeba zastírat jakýkoli stavební nános kterékoli doby.

Miluji anglické tapety - v každém pokoji je jiná. Většina z nich jsou ručně tištěné tapety od firmy Cole & Son, která je dodává i britské královně. Pro tuto značku navrhuje například i Vivienne Westwooodová (její tapety jsou tu také). Dále fandím italskému designu a v hotelu najdete řadu kousků od značek Kartell nebo Magis.

Stejně mám pocit, že není možné cítit se doma, pokud je domov součástí hotelu… Pletu se?

To se velice pletete, podkroví nabízí absolutní soukromí, ale na rozdíl od mého pražského bytu se o úklid a převlékání postele stará pokojská. Navíc ráda potkávám naše hotelové hosty a povídám si s nimi třeba při snídani nebo při sklence vína na naší zahradě. Těší mě, že náš hotel jim často slouží jako inspirace třeba i při zařizování jejich vlastního bydlení.

Foto: www.modernibyt.cz

Veškeré zařízení koupelny doporučila a také dodala společnost Siko, s jejímž majitelem se manželé už dlouho přátelí.

Čeho si nejvíc ceníte na svém víkendovém bydlení?

Krumlov má úžasnou a magickou atmosféru a po rušném týdnu v Praze je to balzám na duši. Probudit se s pohledem na staleté stropní trámy a pak posnídat na soukromé terase s nádherným výhledem na krumlovský zámek a věž je nepopsatelný zážitek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám