Hlavní obsah

Elegantní dochucovací sety ozdobí každý stůl

Právo, Karolina Černá

Tradiční dochucovací sety bývají z keramiky a porcelánu. Výhodou těchto materiálů je snadná omyvatelnost v myčce, nevýhodou křehkost. Dají se používat v troubě, mikrovlnce, mrazáku (do –20 °C) a lednici.

Foto: KŰCHENPROFI

Rozprašovače na olej a ocet Trattoria z nerezu. Průměr 5 cm, výška 19 cm. Objem 200 ml. Cena 1329 Kč.

Článek

Keramické výrobky (cukřenky, mléčenky, sady pepř/sůl) si často udržují rustikální charakter. V případě porcelánu se ale výrobci snaží i o jednoduché tvary a čisté linie.

Foto: CILIO

Elegantní cukřenka z nerezové leštěné oceli. Průměr 10 cm. Cena 852 Kč.

Foto: MAXWELL&WILLIAMS

Nádoby na olej a ocet z bílého porcelánu. Průměr 7 cm, výška 23 cm. Objem 380 ml, cena 419 Kč.

U nerez výrobků pro sypké směsi se prosazují otevírací duté koule různých velikostí, na stojánku i bez něj. Nerezové výrobky se objevují v kombinaci s plastem či sklem. Jejich výhodou je nerozbitnost.

Foto: CILIO

Sada elektrických mlýnků (bateriových) na pepř a sůl v kombinaci nerezu a akrylu. Mlýnek má keramický, nastavitelný mlecí mechanismus a LED osvětlení. Výška 20 cm, cena 2715 Kč.

Foto: STONEBRIDGE

Kolekce Truffle je vyvedena v přírodních a smetanových barvách, uklidňující řada s jemnými tahy štětce. Materiál masivní kamenina, cena 1140 Kč.

Moderní mlýnky na pepř, sůl a směsi koření mají baterii, takže mletí probíhá bez většího úsilí. Navíc mají LED diody, na stole je snadno najdeme i v nočních hodinách.

Foto: PEUGEOT

Mlýnky na pepř a sůl Tahiti v granátové a růžové barvě jsou vyrobeny z bukového dřeva. Výška 15 cm. Cena 1399 Kč.

Foto: CILIO

Nerez konvice na olej nebo mléko. Výška 23 cm. Objem 1 litr. Cena 1799 Kč.

Foto: KŰCHENPROFI

Sada na mléko a cukr je vyrobená z tvrdého ohnivzdorného porcelánu, odolná do teploty 300 °C. Objem 250 ml, výška 9 cm. Cena 299 Kč.

Rozprašovače na ocet a olivový olej jsou pro skutečné gurmety. Dávkování je jemné a kapky dochucovadla se rovnoměrně dostanou na celý pokrm.

Foto: CILIO

Lžička na med, délka 17 cm. Cena 149 Kč.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám