Tradiční dochucovací sety bývají z keramiky a porcelánu. Výhodou těchto materiálů je snadná omyvatelnost v myčce, nevýhodou křehkost. Dají se používat v troubě, mikrovlnce, mrazáku (do –20 °C) a lednici.
Článek
Keramické výrobky (cukřenky, mléčenky, sady pepř/sůl) si často udržují rustikální charakter. V případě porcelánu se ale výrobci snaží i o jednoduché tvary a čisté linie.
U nerez výrobků pro sypké směsi se prosazují otevírací duté koule různých velikostí, na stojánku i bez něj. Nerezové výrobky se objevují v kombinaci s plastem či sklem. Jejich výhodou je nerozbitnost.
Moderní mlýnky na pepř, sůl a směsi koření mají baterii, takže mletí probíhá bez většího úsilí. Navíc mají LED diody, na stole je snadno najdeme i v nočních hodinách.
Rozprašovače na ocet a olivový olej jsou pro skutečné gurmety. Dávkování je jemné a kapky dochucovadla se rovnoměrně dostanou na celý pokrm.
Klasické stolování s obyčejným nádobím sice neurazí, ale ani nenadchne a nepřekvapí. Pokud chcete své hosty zaujmout, zkuste vsadit na netradiční hrnečky...
Nápady současných návrhářů jsou někdy velmi kuriózní. Inspirací je jim v poslední době i fastfood. Vznikají tak stany ve formě sendvičů nebo melounů, spacák...
V poslední době vzniklo hned několik originálních druhů příborů. Ty slouží například i k posilování během večeře nebo umožní konzumovat jídlo po východním...
Postranní panel
Reklama
Reklama
Výběr článků
Načítám
Postranní panel
Elegantní dochucovací sety ozdobí každý stůl - Novinky