Rozpočet na vznik precizní lesní stavby byl sedm tisíc eur. Stavba vznikla z minima materiálu. Konstrukční systém tak poskytuje návštěvníkovi střechu nad hlavou, ale interiér je jinak otevřený.

Stavba vznikla čistě z přírodních materiálů.

Stavba vznikla čistě z přírodních materiálů.

FOTO: Jeremías González

Architekti chtěli, aby observatoř v lese co nejmíň rušila a aby na sebe zbytečně nestrhávala příliš pozornosti. Při pohledu zvenčí tak stavba jakoby mizí a odhalíte ji až při pozornějším pohledu.

Stavbou prosvítá okolní stromoví.

Stavbou prosvítá okolní stromoví.

FOTO: Jeremías González

Tři různé úrovně propojuje vnitřní schodiště. Schody zabírají asi čtvrtinu z vnitřního prostoru, zbytek je ponechán otevřený pro sezení. Stavba slouží jako místo pro relaxaci mimo civilizaci a nabízí tak i pohodlné posezení v křesle nebo na zemi.

V observatoři je místo i pro sedací nábytek.

V observatoři je místo i pro sedací nábytek.

FOTO: Jeremías González

Pavilón je vytvořen jako místo úkrytu a v každém patře si tak může návštěvník odpočinout jiným způsobem.

Obě patra umožňují pozorování okolní scénerie.

Obě patra umožňují pozorování okolní scenerie.

FOTO: Jeremías González

CLP Architekti postavili observatoř v rámci festivalu architektury s názvem "Archi <20", kdy mají návrháři vytvořit co nejzajímavější stavbu na méně jak dvaceti metrech čtverečních.