Hlavní obsah

Jak vypadá harmonické soužití v bytě s rozlohou 32 m2

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro některé páry může být velikost bydlení zásadní. Andrea s Jiřím, kteří žijí v bytě s rozlohou 32 m2, se shodují v názoru, že více než prostor je pro ně důležitá komunikace a vzájemná tolerance. I s otázkou řešení interiéru měli zcela jasno. Realizaci přenechali odborníkovi, jehož návrh předčil jejich očekávání.

Foto: www.modernibyt.cz

Materiály v interiéru jsou praktické na údržbu a přitom efektní na pohled. Kuchyňský nábytek je z laminátu, pracovní deska z materiálu Compact + Polyrey, vizuální atraktivitu podporuje LED osvětlení, na podlaze je marmoleum s dekorem krokodýlí kůže.

Článek

Bydlíte v lokalitě Císařský mlýn. Čím vás oslovil?

Jiří: Andrea i já nejsme původem z Prahy. Celý den se pohybujeme v centru města, v ruchu a hluku, především proto jsme hledali klidné místo. Císařský mlýn, který se nachází u Stromovky, je ideální alternativou pro aktivní životní styl v klidu a zeleni, a přesto blízko k centru.

Dalším důvodem je i určitá míra technické vybavenosti a zajištění servisu v projektu, tím myslím třeba údržbu soukromé zahrady v rámci rezidence nebo komfort v podobě hlídaných garáží.

Vzhledem k velikosti bytu, která je 32 m2, mě napadá, že máte byt spíše na dobu přechodnou, i přesto jste investovali do vybavení interiéru. Nebylo vám líto této finanční investice?

Jiří: Profesně se pohybuji v oboru realizací interiéru, proto vím, že navrhnout interiér, který má smysl a logiku, je náročný proces. Obzvlášť jedná-li se o malý prostor. Rozhodli jsme se s Andreou, že zařizování a vybavování našeho společného bydlení necháme na odborníkovi.

Foto: www.modernibyt.cz

Architekt využil tapetu, aby opticky zvětšil místnost a současně ozdobil ryze minimalistický interiér.

S architekty jsem ve stálém kontaktu. Oslovil jsem Martina Sladkého ze studia De.fakto, s nímž už řadu let spolupracuji. Tím, že se známe dobře, jsem mu poskytl absolutní prostor pro realizaci. Martin přesně ví, jak spojit funkčnost s originálním designem a kvalitním architektonickým řešením.

Do průběhu realizace jste tedy nijak nezasahovali?

Jiří: Nebylo potřeba zasahovat ani měnit plány.

Jste s výsledkem spokojení, anebo jste už nějaké nedostatky našli?

Andrea: V bytě žijeme od listopadu 2009, dalo by se říct, že na případné nalezení nedostatků bylo dost času. Musím uznat, že byt je skvěle dispozičně vyřešený. Ještě dnes obdivuji systém úložného prostoru, který mi přijde dokonalý. Při stěhování jsem se obávala, kam uskladním to obrovské množství oblečení, bot, knih…

Po vybalení jsem zjistila, že mám buď málo věcí, nebo spíš inteligentně řešené skříně a další úložné prostory. Jediný nedostatek je snad jen složitý přístup k odpadkovému koši integrovanému v kuchyňské lince.

Foto: www.modernibyt.cz

Vynikajícím řešením, jak dostat do prostoru o rozloze 32 m2 pohodlnou pohovku a dvoulůžkovou postel, je multifunkční solitér. Stačí obrátit nebo zcela vyjmout opěrku, která odděluje obě části. Solitér je čalouněný látkou typu alkantara a světlou koženkou.

Jiří: Kdyby byla při nastěhování do bezchybně zařízeného interiéru i kuchyň vybavena nádobím a dalšími doplňky, tyto detaily bych býval ocenil. I já patřím mezi ty, kteří tráví svůj volný čas raději jiným způsobem než nakupováním.

Takže logická otázka - stravujete se doma, nebo spíš venku? Design stolu je sice originální, nicméně může vyvolat pocit jisté uzavřenosti.

Andrea: To nás ani nenapadlo. Protože jsme celé dny mimo domov, večery rádi trávíme společně a rádi společně jíme.

A co návštěvy? Zvete si domů přátele?

Jiří: Návštěvy si zveme často, dokonce u nás i přespávají. Všimněte si, jak je zajímavě řešená pohovka a postel - když vyjmete opěrku, vyspí se na sedací části další dva lidé.

Foto: www.modernibyt.cz

Nadměrné množství světla v koupelně zajišťuje průsvitný a svítící strop vyrobený z barrisolu, ne zcela bežně využívaného materiálu.

Protože Andrea stále studuje a současně pracuje, soudím, že se učí po večerech a o víkendech. Jak řešíte situace, kdy se například jeden z vás potřebuje soustředit na učení nebo na práci a druhý se chce dívat na film nebo jen poslouchat hudbu?

Jiří: V tom nevidíme žádný problém. Pokud jsou dva lidé rozumní, tolerují se a respektují se vzájemně, vždy se jeden přizpůsobí tomu druhému.

Andrea: Vše závisí na vzájemné komunikaci a dohodě, se kterou my dva nemáme žádný problém.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám