Hlavní obsah

Firma nechala bývalé vězně vyrobit židle, výsledek stojí za to

Novinky, tnk

Na veletrhu designu Salone del Mobile v Miláně byla k vidění zajímavá kolekce proplétaného sedacího nábytku, kterou vyrobili bývalí vězni. Židle a křesla mají pestrou barevnost a jsou vytvořena v retro stylu, který je trendy i letos.

Foto: Marni

Kolekci dominují jasné barvy, které jsou letos velmi trendy.

Článek

Zajímavou kolekci navrhla designérka Consuela Castiglioni z firmy Marni. Sedací nábytek je vyrobený podle kolumbijských řemeslníků a byl navržen tak, aby vydržel co nejdéle. Povrch židlí a křesel je proto omyvatelný a židle jsou velmi lehké. K sedacímu nábytku vznikly i konferenční stolky.

Foto: Marni

I barevnost vyplétání je zvolena v retro stylu.

Židle vznikly v limitované edici 100 kusů. Mají proplétání z PVC a kovovou konstrukci, hodí se tedy do interiéru i exteriéru. Podobný nábytek z těchto materiálů byl u nás v kurzu v devadesátých letech.

Foto: Marni

Návrháři navrhli i dvoukřeslo pro páry.

Barevné provedení těchto židlí je sladěné s barevným zaměřením firmy Marni. Tóny připomínají barevnost afrických a mexických koberců.

Foto: Marni

V kolekci nechybí ani lehké houpací křeslo.

Nábytek z této kolekce zapadne hlavně do nadčasových interiérů zařízených v etno a koloniálním stylu.

Foto: Marni

Pohodlná židle s motivem květiny slouží i jako křeslo.

Cílem projektu, který dal vzniknout těmto židlím, je usnadnit bývalým vězňům návrat do společenského a pracovního života. Část výtěžku z prodeje jde i na charitativní účely ústavu, který umožňuje dětem žít s odsouzenými matkami.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám