Hlavní obsah

Na Filipínách má vyrůst solární ekologický resort s přístavem

Novinky, tnk

Na Filipínách vyroste plovoucí turistický resort poháněný solární energií. Návrh je od italského architekta Michela Puzzolanteho. Resort má mít také přístavní mola pro lodě.

Foto: Profimedia.cz

Stavba bude mít střídmou barevnost v námořnickém stylu.

Článek

Italský architekt Michele Puzzolante navrhl v resortu i centrální ubytování s ložnicemi, obývacím pokojem, kuchyní a koupelnami, vše je energeticky soběstačné.

Komplex má nést název Solar Floating Resort (SFR), a vzniknout má z modulárního systému, který umožňuje vyrobit veškeré části v továrně na základě technologií známých z lodního průmyslu.

Foto: Profimedia.cz

Komplex má být velmi rozměrný.

Prostory mají originální futuristické tvary. Celý komplex je navržen v elegantním italském stylu. Stavba sbírá energii přes solární panely a ukládá ji v bateriích.

Foto: Profimedia.cz

V hlavní budově nemají chybět ani terasy s výhledem na moře.

Plovoucí ostrov dokáže ubytovat až šest lidí a nabízí i šestimístnou vířivku a kruhovou podmořskou pozorovací stanici. Dvě jednomístné a dvě dvoumístné ložnice mají i svou vlastní koupelnu.

Foto: Michel Puzzolante

V komplexu se má ukrývat netradiční, ale luxusní bydlení.

Resort slouží hlavně jako přístav pro čluny, které mají parkovat po bocích mola vedoucího k hlavní budově.

Foto: Profimedia.cz

Ostrov bude fungovat i jako přístav pro čluny.

Soběstačný plovoucí ostrov ubytuje hosty na 110 m². Realizace luxusního resortu má stát 125 miliónů dolarů (cca 2,5 miliardy korun).

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám