Hlavní obsah

Uzavíratelná pohovka a křeslo v jednom - originální součást londýnského muzea designu

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve dne slouží jako křeslo, v noci jako uzavíratelná pohovka. To je designový návrh od Freyji Sewellové. Tento originální kousek nábytkářství je součástí londýnského muzea designu.

Foto: Profimedia.cz

Vak slouží přes den jako pohovka a v noci jako miniložnice.

Článek

Freyja Sewellová navrhla kus nábytku s názvem Hush Pod Chair, který může sloužit jako extra místnost poskytující soukromí v přeplněném domě.

Podle designérky jsou dnes ceny nemovitostí v mnoha městech velmi vysoké - a tak musí řada lidí sdílet pokoje ve více lidech a chybí jim pak potřebné soukromí. To by jim mělo poskytnout právě její uzavíratelné křeslo a pohovka v jednom.

Foto: Profimedia.cz

Vak je uzavíratelný zevnitř.

Sewellovou při navrhování pohovky inspirovala děloha, která chrání dítě před narozením. Podobně koncipovala i své křeslo.

Foto: Profimedia.cz

Součástí křesla jsou i polštáře ve stejném designu.

Nevšední designový kus je přenosný a má poskytovat útulný prostor pro rozjímání a odpočinek.

Foto: Profimedia.cz

Přes den vak poslouží jako pohodlné křeslo.

Křeslo je vytvořeno ze stoprocentní recyklované vlny. Díky použitému materiálu, který tlumí hluky, je vnitřní prostředí příbytku mnohem tišší a svým hostům tak poskytuje i prostor pro mediaci v kancelářích a ve veřejných budovách.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám