Hlavní obsah

Solární slunečníky a lampióny jako praktická dekorace na terasu

Novinky, tnk

Pokud hledáte letní dekorace, které budou nejen efektní, ale i praktické, zkuste vsadit na ty se solárními panely. Slunečník, lampióny a lampy, které je mají zabudované, vám večer ušetří výdaje za elektřinu.

Foto: Profimedia.cz

Vlevo: solární slunečník od italské společnosti Umbrosa, vpravo: solární lampiónky na řetězu (Ikea)

Článek

Slunečník nejen ochrání před slunečními paprsky, ale také vyrobí elektřinu díky solárním článkům. Designový slunečník vznikl ve třech různých variantách.

Sluneční paprsky se během dne shromažďují na ploše solárních článků na vrcholu.

Foto: Profimedia.cz

Solární slunečník má ve středu žárovku, který v noci poskytne hostům osvětlení.

Slunečník vytváří dostatek energie pro venkovní (večerní) osvětlení. Je možné ho využít i pro nabíjení baterií nebo ukládání energie pro pozdější použití.

Lampióny vytvoří slavnostní atmosféru

Zajímavým funkčním doplňkem na terasu jsou i solární lampióny. Zavěsit je můžete do rohů slunečníku, na větev stromu apod.

Foto: Novinky

Solární lampiony na první pohled vypadají jako klasické papírové.

U lampiónů je třeba nastavit solární panely tak, aby byly co nejvíc vystaveny slunci. Dobití baterie trvá devět až dvanáct hodin.

Foto: Novinky

Solární panel je umístěn navrchu lampionu (Ikea).

Když je baterie úplně nabitá, vydrží lampión svítit přibližně půlden. Nabíjecí lampióny obsahují i vypínač - takže pokud si chcete svítit jiným osvětlením, není problém je vypnout.

Foto: Matalan Home

Malé solární lampiony můžete zavěsit na terase kamkoliv.

Romantickou atmosféru na terase navodí i solární svíčky či sklenice, které osvětlí přímo jídelní stůl. Můžete je využít i jako orientační body, aby hosté nebloudili po terase či zahradě.

Foto: Green Stamp, The Glow Company

Solární svíčka a sklenice, kterou je možné zavěsit kamkoliv na strom.

Pro ozdobení keřů, stromků apod. můžete zvolit světelné solární řetězy. Ty užijete i o Vánocích. Mohou posloužit jako klasický řetěz na vánoční stromek.

Foto: Tesco

Světelným solárním řetězem můžeteb ozdobít keře a o Vánocích i stromek.

Velkou výhodou solárního osvětlení je fakt, že na terase nebo na zahradě nepotřebujete elektřinu. Můžete tak osvětlit i místa, u kterých by to jinak bylo velmi problematické.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám