Hlavní obsah

Pokoj vyzdobený graffiti vyvolává v hostech paniku

Novinky, tnk

Francouzský umělec přezdívaný Tilt se rozhodl vyzdobit jeden pokoj hotelu v Marseille graffiti. Hosté po probuzení zažívají paniku. Pobyt v takto zařízeném interiéru je rozhodně silným zážitkem, který se ne každému musí líbit.

Foto: The Big Addict

Panický pokoj pokreslený graffiti a jeho autor přezdívaný Tilt.

Článek

Hotel "Vieux panier" (Starý košík) má opravdu nevšední interiér posprejovaný libovolnými graffiti. Pokoj je dekorován jen z poloviny, umělec v interiéru určil linii, za kterou bude vše kompletně posprejováno.

Foto: The Big Addict

Interiér zdobí pestré explozivní barvy.

Jasná linie rozděluje prostor a vše co je za ní, je zdobeno graffiti, včetně ložního prádla, záclon a nábytku. Druhá polovina hotelového pokoje zůstává čistě bílá.

Foto: The Big Addict

Polovinu pokoje nechal autor čistě bílou aby grafitti plně vyniklo v ostrém kontrastu.

Ve francouzském hotelu je umělecky pojato hned šest pokojů a tento je jen jedním z nich.

Podobnou instalaci umělec vytvořil i loni v galerii Celal v Paříži. Tam pokoj vyzdobil různými nápisy.

Foto: The Big Addict

Vybarevena byla i polovina ložního prádla.

Tilt nechtěl v hotelovém pokoji tvořit jen dekorace, ale chtěl, aby měl pokoj spíš podobu instalace. Interiér tak pojal jako obrovské plátno a bílou plochu jako cestu ke zdůraznění chaosu v posprejované části pokoje.

S náročnou realizací umělci pomáhali přátelé, kteří mají také zálibu v graffiti. Využili nejen sprejů, ale i fix, kterými dekorovali detaily interiéru.

Foto: The Big Addict

Grafitti ozdobilo i lampy.

Umělci tentokrát sprejovali zcela legálně a chtěli tak předvést graffiti jako umělecký styl. V interiéru nechali plně vyniknout boj o prostor mezi různými nápisy a zkratkami, které se překrývají - stejně jako jsme tomu zvyklí z ulic.

Foto: The Big Addict

Z poloviny byly pokresleny i interiérové dekorace.

Podobně nevšední interiér nedávno vytvořila umělkyně Kusama - ta pokoj nechala hosty pokrýt pestrobarevnými samolepkami ve tvaru puntíků. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám