Hlavní obsah

Kolonialistický interiér v přírodním stylu doladí sošky Buddhy

Novinky, tnk

Prostory zařízené v přírodním stylu, kterému dominuje dřevo a přírodní barevné tóny, jsou základem pro interiér zařízený v kolonialistickém duchu. Pro tento styl je typické použití orientálních dřev i sošek z dalekých zemí. Perfektní dekorací jsou například sošky buddhů, kterých je letos na trhu dostatek.

Foto: Novinky.cz, SunnyArt, Living Art

Sošky Buddhy doladí každý kolonialisticky zařízený interiér.

Článek

Interiér v kolonialistickém stylu vyniká exotickými interiérovými prvky z Jávy, Kuby nebo i Afriky apod. Nechybí v něm ručně háčkované dečky, které zdobí stěny interiéru, ale ani nádobí z perleti a stolky z exotických tvrdých dřev - teaku, ebenu či palisandru.

Foto: Novinky

Exotické dekorace můžete uplatnit i na pracovním stole.

Základem interiéru zařízeného v kolonialistickém stylu jsou ale bezesporu svíčky a sošky připomínající vzdálenou kulturu, kterou si obyvatelé chtějí v interiéru připomínat.

Foto: Novinky

Některé rozměrné sochy poslouží i jako efektní osvětlení.

Může jít o africké masky, malé indické bůžky, různé totemy nebo o sošky Buddhů či hinduistických bohů - Višny, Šivy apod. Právě jich je dnes na českém trhu dostatek.

Foto: Novinky

Soška je vhodnou dekorací i do spodních polid skříněk.

Velký pozlacený meditující Buddha se může stát efektní dominantou každého kolonialisticky zařízeného interiéru.

Foto: Novinky

Sošky volte v přírodních barvách nebo v kovovém provedení.

V uměřenějším interiéru bude dobře vypadat například jen hliněná hlava Buddhy. Patina rozhodně není na škodu. Naopak. Sošky v kolonialistickém interiéru mají vyprávět příběh o dovozu ze země svého původu.

Z materiálů je nejefektnější pískovec, ebenové či teakové dřevo nebo bronz. V letošní nabídce nábytkových firem jsou i menší podobizny buddhů z odolného dřeva, opět se zlatými motivy.

Foto: Novinky

Nástěnný dřevěný obraz s exotickým motivem v interiéru rozhodně zaujme.

Tyto sošky připomenou kvality meditace a promění interiér v relaxační salón.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám