Hlavní obsah

Skládací židle šetří místo v bytě

Právo, Karolina Černá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výhrou pro moderní malý byt jsou interiérové skládací židle. Zaberou totiž po složení minimum místa. Jsou hravé i elegantní a snadno se ošetřují.

Foto: FLUX

Židle Flux váží 4,3 kg a unese 160 kg. Vyrábí se v různých barvách a také ve variantách pro děti. Židle stojí od 3300 Kč. Lze k ní dokoupit sedací polštářek za 999 Kč, také v různých barvách.

Článek

V některých bytech není prostoru nazbyt a tomu odpovídá i velikost a počet zařízení, včetně židlí. Kvůli jejich nedostatečnému množství ale není třeba rezignovat na pozvání větší návštěvy.

Moderní skládací židle není problém pověsit v předsíni na hřebík v případě, že je právě nepotřebujeme. Umožňuje to např. rafinovaný způsob jejich složení třeba do tvaru tašky i se závěsným uchem. Jiné jsou zase opatřeny otvorem v opěradle a po složení je můžeme pověsit na věšáky nebo zasunout pod postel.

Foto: FLUX

Moderní židli z tvrzeného plastu Flux složíme a rozložíme během chvilky. Je voděodolná, takže ji kromě interiéru využijeme také na zahradě. Můžeme ji složit do tvaru tašky a takto uskladnit zavěšením na háček speciálním popruhem.

Většina skládacích židlí je snadno udržovatelná a voděodolná. Zejména plastové židle využijeme bez problémů i venku. Vyrábějí se v moderních sytých i neutrálních barvách a dají se kombinovat i s různobarevnými sedáky.

Tvrzený plast se navíc může také pyšnit vysokou nosností. U dřevěných a kovových židlí dbáme na to, aby jejich klouby byly v pořádku. Častěji je olejujeme, případně dotahujeme šroubky.

Foto: 007-TOYS

Zlatá židle Playboy je vtipným doplňkem do interiéru mladého muže. Židle je vysoká 80 cm. Sedák má průměr 30 cm. Výška sedáku je 50 cm. Cena 1200 Kč.

Foto: IKEA

Skládací židle Jeff - šířka 42 cm, hloubka 49 cm, výška 78 cm. Cena od 149 Kč.

Foto: IKEA

Skládací židli Jeff můžeme pověsit na háček na stěně, na podlaze tak zbude více místa.

Foto: VSETÍNSKÁ NÁBYTKÁŘSKÁ

Skládací buková židle Val Thorens má ve složeném stavu rozměr 11x42x88 cm. Cena 900 Kč.

Foto: AJ PRODUKTY

Lehká skládací židle s čalouněným sedákem a opěradlem. Černá lakovaná konstrukce. Šířka sedáku 38 cm, hloubka 39 cm, výška od země 46 cm. Cena od 305 Kč.

Foto: VSETÍNSKÁ NÁBYTKÁŘSKÁ

Buková židle Marseille s překližkovým sedákem má při složení rozměr 5x50x88 cm. Cena 1150 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Zářivé barvy pro kreativní sezení

Barevné sedací pytle, které lze libovolně přenášet, taburety na kolečkách a dokonale vytvarované dětské židle od slavného návrháře Vernera Pantona – to jsou...

Výběr článků

Načítám