Hlavní obsah

Jak vypadá kanadsko-české bydlení v centru Prahy

Rozhovor, který vznikl, jak se říká, za minutu dvanáct, vám představí Deana a jeho kanadsko-české bydlení v centru Prahy. Úspěšný muž ze země javorového listu, který se již za pár dní vrací zpět domů, nám kromě dojmů ze života v Praze vysvětlí, jak se ocitly jeho nejoblíbenější nábytkové solitéry ze zaoceánského domova v bytě na Starém Městě.

Foto: www.modernibyt.cz

Betonová stěrka použitá na zemi a na zdech vytváří v kombinaci s nerezovým panelem a skleněnými doplňky industriální atmosféru.

Článek

Přirostla vám Praha k srdci za ty dva roky, které jste tady strávil?

Zpočátku jsem si chvíli zvykal. Potřeboval jsem hodně času na seznamování a poznávání všeho nového kolem sebe, ale musím říct, že na čas strávený v Čechách, hlavně v Praze, budu rád vzpomínat. Jsem okouzlený nejen architekturou, vašimi kulturními zvyky, ale především jsem nadšený z přátelské povahy většiny lidí, které jsem měl možnost poznat.

Foto: www.modernibyt.cz

Prakticky koncipovaná kuchyňská linka tvořená mnoha úložnými prostory a kvalitními spotřebiči Hotpoint-Ariston splňuje požadavky moderní kuchyně.

Nepřispěl k tomuto nadšení fakt, že jste žil v bytě, který se nachází na jednom z nejkouzelnějších míst samotného centra? Vždyť bydlet na Betlémském náměstí, to je sen mnoha z nás.

Určitě je to i tím. Vlastně to byla jedna z mých podmínek, které jsem si kladl, když jsem se do Prahy stěhoval.

Měl jste ještě nějaké požadavky týkající se vašeho bydlení?

Moc jich nebylo. Byly vlastně tři. Kromě centra města jsem požadoval otevřený a moderní design a dostatek úložných prostorů.

Foto: www.modernibyt.cz

Stůl vyrobený na míru je hlavní dominantou víceúčelového prostoru.

Zajímavé řešení úložných prostorů určitě stojí za zmínku. Proveďte nás tedy jednotlivými částmi, které jsou určené k těmto praktickým účelům.

Hned u vchodu do bytu je prostorná sezónní šatna. Málokdo by tušil, že v ní jsou umístěny praktické šatní systémy na uskladnění obuvi, kabátů či deštníků. I kuchyň je bohatá na množství úložných prostorů. Dalšími přednostmi bytu, které považuji za věcné řešení s ohledem k jeho rozloze, jsou pokoj pro hosty a oddělená koupelna s WC. Jsem spokojený s přehledně uspořádanou osobní šatnou.

Foto: www.modernibyt.cz

Příjemné zákoutí s jednoduše zvolenými doplňky je pro majitele útočištěm na konci náročného pracovního dne.

Jaká je rozloha bytu?

Byt má 128 m2 a je víceúrovňový. A hned při první prohlídce se mi líbil koncept schodiště v ložnici, které odděluje patro na spaní od osobní šatny a koupelny se sociálním zařízením.

Foto: www.modernibyt.cz

Pohled ze schodů upozorňuje na víceúrovňové řešení bytu. Schody z ložnice do patra vedou do prostorné šatny a koupelny určené pro majitele bytu.

Jak se vám líbí kombinace materiálů v interiéru?

Musím přiznat, že mě uchvátila betonová stěrka použitá nejen na podlaze, ale také například na stěně v kuchyni. Moje představy o moderním designu splňuje kombinace kvalitního dubového dřeva a skla. Jako protipól působí původní parkety v obývacím pokoji. Staré s novým, drahé s levným, to je přesně to, co mám rád.

Foto: www.modernibyt.cz

Moderní pohovka příjemně kontrastuje se staršími doplňky, kterých se majitel bytu nehodlal vzdát ani při složitém stěhování z Kanady.

Proto jste se nebál umístit do interiéru vaše oblíbené kusy nábytku, které jste si nechal dovézt až z Kanady? Co vás vedlo k tomuto kroku?

Jako vzpomínku na domov jsem si nechal přivézt lodní dopravou několik kusů nábytku. Například knihovna nebo křeslo v obývacím pokoji mi připomínají můj skutečný domov. Jsou to věci, které se podle mě hodí do každého interiéru. A budou se hodit i za několik let. Mají duši, na jejich stáří nezáleží. Hodí se k parketám v obývacím pokoji a současně příjemně kontrastují s kvalitní pohovkou vyrobenou na míru.

Foto: www.modernibyt.cz

Ložnice určená pro hosty je vybavená pouze základním nábytkem, přičemž nejdůležitější roli hraje rozměrově velkorysá postel.

Neschází vám v bytě víc barev?

Z mého pohledu neschází. Víc mi sedí takový industriální koncept a přirozená barevnost. Obzvlášť se mi líbí večerní atmosféra bytu, když se rozsvítí a všechny barvy vypadají úplně jinak než za denního světla. Byt jsem si velmi oblíbil a musím přiznat, že mi pohodlné bydlení zpříjemnilo dobu strávenou v Čechách.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám