Hlavní obsah

Zmačkané hrnečky a skleničky oživí ordinérní a usedlé stolování

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klasické stolování s obyčejným nádobím sice neurazí, ale ani nenadchne a nepřekvapí. Pokud chcete své hosty zaujmout, zkuste vsadit na netradiční hrnečky a sklenice. Díky nim připravíte své návštěvě velmi originální tabuli.

Foto: Galzone, Kulina.cz

Malé porcelánové hrnky na espresso v bílé barvě (Galzone) a set barevných kelímků na espresso (Revol).

Článek

Zajímavým tipem je například kelímek na espresso, který je možné použít hned několika různými způsoby. Může sloužit jako nevšední formička na muffiny do trouby nebo jako cukřenka na kostkový cukr.

Kelímky jsou vyrobeny z  francouzského porcelánu a mohou fungovat i jako pohárky na zmrzlinu.

Foto: Kulina.cz

Set originálních hrnečků - série Froissés - vyjde cca na 700 Kč.

Podobných hrnků vzniká celá řada i ve větších velikostech. Ty už slouží jen své klasické funkci. Výraznější barevnost u tohoto druhu nádobí rozhodně není na škodu, naopak podtrhne originální vzhled.

Foto: Novinky

Zmačkané hrníčky z obchůdku na Skalce (cena hrníčků: 55 Kč).

Některé nepravidelné a zmačkané kousky se dokonce mohou pochlubit i oceněním za design - jako třeba sklenice Optic Glass.

Foto: Droog

Sklenice s názvem Optic glass je držitelem prestižního designového ocenění Red Dot. Autorem designu je Arnout Visser.

Studio Maxima Velčovského se také může pochlubit zajímavými nepravidelnými sklenkami. Ty jsou inspirovány retro designem a lidovou tradicí.

Foto: Qubus

Onion Glass - sklenice s moderním nepravidelných tvarem s retro cibulákovým motivem.

Pro slavnostnější příležitost můžete zvolit sklenice, které jsou "zmačkané jen z části". V tomto designu se vyrábějí sklenky na Martini, ale i na sekt či na víno.

Foto: Drinkstuff

Sklenice Z-Stem na Martini s nevšedně pojatým tvarem.

Výhodou sklenic s nepravidelnými tvary je fakt, že se celkem dobře drží. S tím někteří designéři dopředu počítají a navrhují tak sklenice s ohledem na anatomii lidské ruky. Výstupky na sklenici tak umožní pohodlnější manipulaci.

Foto: Ikea

Sklenice Källa z čirého skla (129 kč/3ks).

Originální "zmačkané" sklenice dodají interiéru žertovný charakter. Budou dobře ladit s interiérem zařízeným ve stylu pop-artu, který fandí sytým barevným tónům a výstřednosti. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám